Blir omsorgsboligene bygget i massivtre?

Prosjektledere og ansvarlige for driften av de planlagte omsorgsboligene i Gildeskål kommune bygger kunnskap om klima- og miljøvennlig massivtre.

En reise til Kristiansand og Grimstad har gitt representantene fra Gildeskål kommune muligheten til å ta og føle på massivtre, kjenne på inneklima og snakke med brukere, arkitekter og entreprenører.

Vi besøkte Stine Sofies Stiftelse, her fikk vi møte en stor dame, Ada Sofie Austegard, som etablerte senteret allerede i 2000. Hun viser oss hovedbygningene og leilighetene, alt bygget i massivtre. Resentantene for driften av de nye omsorgsboligene, Anne Grete Mosti og Trine Ågnes, har gode samtaler med Ada Sofie, og får mange gode innspill.

Kommunalsjef, teknisk, John Olaf Johansen og prosjektleder Kjel-Harry Skjellstad fra Gildeskål kommune, og arkitekt Markus Rønning Rødfjell, fra Norconsult, følger nøye med når lokal arkitekt Bengt Gunnar Michalsen informerer om erfaringer om det å bygge i massivtre.

Fylkesmannens prosjektleder for "Tre inn i fremtiden, Stein-Petter Hillestad er meget fornøyd med at kommunen planlegger en tilbudsforespørsel i Doffin hvor massivtre beskrives.