Søknad om utfylling i sjø - Pundslett- Vågan

Høringsfrist:
23. juni 2020 23.59

Nordlaks Oppdrett AS har søkt Fylkesmannen om tillatelse til tiltak i sjø i forbindelse med utvidelse av bedriftens område. 

Publisert 19.05.2020

Om tiltaket

Det søkes om å fylle ut omtrent 30000 kubikkmeter sprengstein over et areal på ca. 7600 kvadratmeter sjøbunn. Bedriften ønsker å vinne land i forbindelse med behov for vaskeanlegg for luseskjørt. Prosjektet ønskes gjennomført i 2020 over en periode på 3-4 måneder.


Forurensning

Det har blitt tatt prøver av sjøbunnen fra 4 stasjoner i tiltaksområdet. Resultatene viser moderat miljøtilstand for de polysykliske aromatiske hydrokarbonene (PAH) antracen og pyren på en av stasjonene. Det ble ikke påvist miljøgifter over god miljøtilstand for andre stoffer på denne eller resten av stasjonene.

Natur- og kulturverdier

Det er registrert fuglearter av særlig stor forvaltningsinteresse, ca. 150 meter fra tiltaksområdet (havørn og svartbak). Det er ikke registrert fiskeriinteresser i eller ved utfyllingsområdet. Universitetsmuseet i Tromsø varsler behov for marinarkeologisk registering på grunn av potensiale for automatisk vernete marine kulturminner i tiltaksområdet. Dette betyr at tiltaket ikke kan gjennomføres før denne registeringen er gjennomført

Høring

Søknaden legges til offentlig gjennomsyn hos Vågan kommune.

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til Fylkesmannen i Nordland, tlf. 75 53 15 50. Eventuelle merknader sendes på e-post til fmnopost@fylkesmannen.no innen 23. juni 2020.

Høringsfrist:
23. juni 2020 23.59