Kurs i kognitiv terapi

Dato:
29. januar 2020 10:15 - 30. januar 2020 15:00
Sted:
Bodø rehabiliteringssenter, Gamle riksvei 18
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland v/Solveig Hovet
Målgruppe:
Ansatte ved frisklivssentralene i Nordland

Fylkesmannen arrangerer i samarbeid med utviklingssentralen i Alstahaug og frisklivssentralen i Bodø kurs i kognitiv terapi 29. og 30.januar 2020.

Vi har vært så heldige og fått Psykolog Trygve A. Børve til å arrangere kurs i kognitiv terapi for oss på Frisklivssentralene i Nordland.

Trygve er psykolog og erfaren kliniker, foreleser og veileder. For mange ansatte på Frisklivssentralene er han kanskje mest kjent for utvikling av kurs i mestring av depresjon (KID) og kurs i mestring av belastning (KIB) sammen med sykepleier/forsker Anne Nævra og professor Odd Steffen Dalgaard. Trygve har også utviklet DU (mestringskurs for ungdom) og tankekraft.  

Målet med kurset er å lære om kognitiv terapi og få noen verktøy som kan brukes som et supplement til Motiverende Intervju.

1) Kjenne til sentrale prinsipper i kognitiv terapi (teoriforståelse og terapeutrolle)  - ABC modell - og skjema, den kognitiv diamant 

2) Kunne bruke kognitiv teori til å forstå vansker (noen sentrale tilstander)

 - behandlingsprinsipper ved depresjon og angstlidelser, og ved Brief Intervention ved muskel- og skjelettlidelser

3) Kjenne til og kunne bruke noen sentrale intervensjonsteknikker.

Det vil bli både teori og praktiske øvelser slik at det en har lært og kan aktivt brukes fra første dag.  

Overnatting

Hotellopphold på Clarion Collection Hotel Grand i Bodø fra 29.-30. januar, dekkes av Fylkesmannen for de som har behov for overnatting på grunn av lang reisevei. Det er fint om noen kan tenke seg å dele rom med en kollega. Opplysninger om din påmelding vil ikke bli gjort synlig på nettsiden.

Kurssted

Kurset foregår på Bodø rehabiliteringssenter, Gamle Riksvei 18 i møterom.

Kurset starter kl 10.15 den 29.01 og varer til ca kl. 17 denne dagen. Den 30.01 starter kurset kl. 08.30 og vil avslutte kl. 15. Det vil bli servert lunsj.

Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet.  

Det er begrenset antall plasser, og vi prioriterer at alle frisklivssentraler får med 1-2 deltakere. Hvis flere melder seg på fra samme frisklivssentral må sentralen prioritere hvem som skal få plass på kurset, da det kun er plass til 30 stk

Bekreftelse på kursplass

Fylkesmannen vil sende endelig bekreftelse på om du har fått plass på kurset etter påmeldingsfristen. Du bes derfor vente med å bestille evt flybillett til du har fått bekreftet plass.

Påmeldingsfrist 11. desember. Bindende påmelding. Meld deg på her:

Kurs i kognitiv terapi

Dato:
29. januar 2020 10:15 - 30. januar 2020 15:00
Sted:
Bodø rehabiliteringssenter, Gamle riksvei 18
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland v/Solveig Hovet
Målgruppe:
Ansatte ved frisklivssentralene i Nordland

Kontaktpersoner