Mat

Fylkesmannen er pådriver for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Fylkesmannen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge.  

Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


31.01.2017

Viktig å bygge merkevare

Noreg bør bygge merkevare basert på det som alt er kjent. Vi må levere på berekraft, og lokal mat og drikke er ein alt viktigare del av reiseopplevinga for fleire og fleire.

20.01.2017

Lokalmatforkjempar ny Bondelagskokk

Nils-Henning Nesje (40) har blitt den nye Bondelagskokken – ei stor ære seier han. Han har arbeidd for å framelske og fremje ureist, lokal mat lenge før det vart eit omgrep.

05.01.2017

Velkomne til MRmat 2017 14. – 15. februar

Er du matgründer eller ønskjer å tilby meir lokalmat i serveringsbedrifta di? Då kan MRmat i Fosnavåg 14.-15. februar vere noko for deg. Arrangementet MRmat tilbyr spissa kurs for matgründerar og vekstbedrifter innan mat og reiseliv. Blant kursleiarane i år er profilerte kokkar som Mikael Forselius og Bodil Nordjore.

17.11.2016

Fjord-Norge til Internationale Grüne Woche 2017

18 aktørar frå fjordfylka Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland vert å finne på ei av verdas største matmesser, Internationale Grüne Woche, i Berlin 20-29.januar.

12.08.2016

Speeddating under matfestivalen

Fylkesmannen inviterer til speed-dating for lokalmatprodusentar og økoprodusentar under den Norske Matfestivalen i Ålesund.

08.08.2016

Flatbrød med Ramsløk til topps på Oi!

Flatbrød med ramsløk fra Mosbøen Gård i Øksendal vart i år kåra til Årets produkt i OI!, Trøndersk Matfestival. Mosbøen gjekk til topps i konkurranse med alle dei andre landbruksbaserte produkta på festivalen!

01.07.2016

Fleire matfestivalar i Møre og Romsdal

Sal av lokal mat har vorte svært populært på messer og festivalar, og i Møre og Romsdal er det ei rad festivalar, som tilbyr lokalmat i samarbeid med lokale produsentar.

29.06.2016

Lokal mat på matfestivalen i år

I år blir det lokalmat i samarbeid med Bondens Marked og lokalmatprodusentar frå heile regionen, Streetfood, Barnas eigen matfestival, Ålesund Ølfestival og ei rad gode tilbod frå samarbeidspartar og utvalde etestadar.

21.04.2016

Konkurransen Gylne måltidsaugeblikk

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale inviterer alle alders- og sjukeheimar i heile landet til å delta i konkurransen «Gylne måltidsaugeblikk». Konkurransen skal auke merksemda på kva maten og rammene for måltida har å seie for eldre på institusjon. 

07.12.2015

Festdag på Herøy omsorgssenter

Den 24.november inviterte Fylkesmannen til fest hos fylkesvinnar Herøy helse- og omsorgssenter, for å overrekke diplom og premie frå Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.