Mat

Fylkesmannen er pådriver for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Fylkesmannen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge.  

Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


15.03.2017

Tingvollost AS årets bedrift

Tingvollost AS er tildelt Fylkesprisen Årests Bedrift, ein pris som Møre og Romsdal fylkeskommunen deler ut ein gong i året.

15.03.2017

Handlaga Spesialitet frå Nordmøre heidra

Mosbøen gård er tildelt Spesialitet for sitt flatbrød med ramsløk. Tildelinga skjedde under Hoppid-konferansen "Best i verda" i Molde onsdag 15. mars 2017.

02.02.2017

Mat og genuine opplevingar skal gjere Noreg til eit attraktivt reisemål

Jon Georg Dale presenterte den nye reiselivsstrategien "Opplevingar for ein kvar smak", på Regionsamlinga i samband med Grüne Woche i Berlin.

31.01.2017

Viktig å bygge merkevare

Noreg bør bygge merkevare basert på det som alt er kjent. Vi må levere på berekraft, og lokal mat og drikke er ein alt viktigare del av reiseopplevinga for fleire og fleire.

20.01.2017

Lokalmatforkjempar ny Bondelagskokk

Nils-Henning Nesje (40) har blitt den nye Bondelagskokken – ei stor ære seier han. Han har arbeidd for å framelske og fremje ureist, lokal mat lenge før det vart eit omgrep.

05.01.2017

Velkomne til MRmat 2017 14. – 15. februar

Er du matgründer eller ønskjer å tilby meir lokalmat i serveringsbedrifta di? Då kan MRmat i Fosnavåg 14.-15. februar vere noko for deg. Arrangementet MRmat tilbyr spissa kurs for matgründerar og vekstbedrifter innan mat og reiseliv. Blant kursleiarane i år er profilerte kokkar som Mikael Forselius og Bodil Nordjore.

17.11.2016

Fjord-Norge til Internationale Grüne Woche 2017

18 aktørar frå fjordfylka Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland vert å finne på ei av verdas største matmesser, Internationale Grüne Woche, i Berlin 20-29.januar.

12.08.2016

Gå på Speed-dating under matfestivalen

Fylkesmannen inviterer til speed-dating for lokalmatprodusentar og økoprodusentar under den Norske Matfestivalen i Ålesund.

08.08.2016

Flatbrød med Ramsløk til topps på Oi!

Flatbrød med ramsløk fra Mosbøen Gård i Øksendal vart i år kåra til Årets produkt i OI!, Trøndersk Matfestival. Mosbøen gjekk til topps i konkurranse med alle dei andre landbruksbaserte produkta på festivalen!

01.07.2016

Fleire matfestivalar i Møre og Romsdal

Sal av lokal mat har vorte svært populært på messer og festivalar, og i Møre og Romsdal er det ei rad festivalar, som tilbyr lokalmat i samarbeid med lokale produsentar.