Dialog- og samarbeidsforumet for samisk og reindriftsfaglig medvirkning i den regionale reindriftsforvaltningen i Nordland

Dialog- og samarbeidsforumet i 2018

For å sikre samisk og reindriftsfaglig medvirkning etter omleggingen av reindriftsforvaltningen i 2014, ble det opprettet fylkesvise dialog- og samarbeidsforum.

Publisert 23.01.2017

Den regionale forvaltningen av reindrift ble fra 2014 lagt til Fylkesmannen. Det medførte at det tidligere områdestyret for reindrift opphørte. For å sikre samisk og reindriftsfaglig medvirkning i reindriftsforvaltningen, bestemte Landbruks- og matdepartementet at det skulle etableres fylkesvise dialog-/samarbeidsforum.

Sammensetning

Forumet er satt sammen av representanter fra Sametinget, Norske reindriftssamers landsforbund (NRL) og Statsforvalteren. Embetsledelsen og fagansvarlige ledere og medarbeidere deltar i forumet. Sametinget og NRL oppnevner to representanter hver. Øvrige deltagere kan inviteres etter behov.

Dialog på overordna nivå

Hensikten med forumet er å ha en arena for kontakt mellom regional reindriftsforvaltning, samiske representanter og reindrifta. Det legges opp til faglige diskusjoner og dialog om overordnede problemstillinger. Forumet er ikke en arena for konsultasjoner om enkeltsaker eller annen saksbehandling. Både Statsforvalteren, Sametinget og NRLs representanter foreslår saker til forumet. 

Møte i forumet avholdes en gang per år. Referat fra møtene legges fortløpende ut på denne siden.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.