Knut på tur – fra fjell til flatbygd

Ungdommens kommunestyre finnes i Ringsaker, med Åse Mari Rynning Hansen som leder og Berit-Sofie Wolden som nestleder. Her er de blant isskulpturer på Torget i Brumunddal sammen med fylkesmann Knut Storberget.
Ungdommens kommunestyre finnes i Ringsaker, med Åse Mari Rynning Hansen som leder og Berit-Sofie Wolden som nestleder. Her er de blant isskulpturer på Torget i Brumunddal sammen med fylkesmann Knut Storberget. (Foto: Ivar Ødegaard)

Fylkesmann Knut Storberget besøker stadig flere av Innlandets 48 kommuner; mandag denne uka fjellkommunene Dovre og Lesja og torsdag Ringsaker. Der sto vellykket byutvikling i Brumunddal på agendaen.

Suksesshistorien til Brumunddal strekker seg ikke langt tilbake i tid, og begynner på mange måter med at stedet fikk «bystatus» i 2010. For da fant kommunen ut at en by ikke kan vedtas, den må skapes. «Her fant vi også optimisme. Etter tøffe tak på 1990-tallet med 2000 tapte arbeidsplasser i industrien peker pilene oppover», skriver fylkesmannen i sin kommentar etter besøket.

Les mer om besøket i Ringsaker her.

Fylkesmannen har som ambisjon å besøke alle kommunene i løpet av hundre dager. Kommunene setter sammen agendaen for møtet, og inviterer politikere og ungdomsrepresentanter som møter sammen med kommunens egne ledere. Du kan følge Knut Storberget – lese hans egne betraktninger og artikler om det som kommunene tok opp – på samlesida «Knut på tur» her.

Kontaktpersoner