Støtte til klimatilpasning i Innlandet

Miljødirektoratet har nå fordelt midlene i tilskuddsordningen for klimatilpasning i kommuner. Fire av de 18 søknadene som fikk støtte kom fra Innlandet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 06.05.2020

Klimatilpassede trematerialer

Innlandet fylkeskommune har fått 180 00 kr til utvikling av ny teknologi som kan brukes for å finne trematerialer som best tåler et klima i endring. Dette vil bidra til å gjøre kommuner og fylkeskommuner bedre rustet til å ta gode valg i egen bygningsforvaltning og -aktivitet.

Naturbaserte løsninger

Innlandet fylkeskommune har fått 500 000 kr i støtte til å lage en VR-løsning (Virtual reality) som skal brukes som læringsplattform om naturbaserte løsninger mot flom og ras. Fylkeskommunen leder en arbeidspakke i prosjektet PHUSICOS, hvor målet med pakken er å øke kunnskapen om naturbaserte løsninger. Med et VR-verktøy vil det være lettere å se sammenhenger visuelt. Eksempelvis vil man kunne se hvordan et naturbasert tiltak høyt oppe i nedbørsfeltet påvirker situasjonen nedstrøms, og se konsekvensene av et tiltak på vassdrag, landskap og infrastruktur.

Kartlegging av sårbarhet på grunn av klimaendringer i Sør-Østerdal

Seks kommuner i Sør-Østerdal har fått 500 000 kr til felles kartlegging av sårbarhet for klimaendringer med bakgrunn i en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS-analyse). Det er i tildelingen lagt vekt på at det er positivt at flere kommuner kommer sammen om sårbarhetskartleggingen, og at de vil ha fokus på kompetansebygging og erfaringsutveksling underveis i prosjektet. Kommunene det gjelder er Elverum, Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal, Åmot og Våler.

 Tilpasning av rundkjøringer i flomveier

Hamar kommune har fått 350 000 kr til et prosjekt for å utforme rundkjøringer i flomveier. Målet er å styre flomvann riktig retning i gatesystem. Løsningen skal kunne implementeres i kommunens vegnormal, og skal kunne brukes av andre. Miljødirektoratet viser i tildelingen blant annet til at det er et svært interessant prosjekt med stor overføringsverdi til andre vegmyndigheter.

Les mer om årets tildeling på Miljødirektoratets nettsider:

 

Kontaktpersoner