Fylkesmannens egne ord - Vang

Fylkesmann Knut Storberget utfordret leder av ungdomsrådet, Monica Tveit Berge, i bordtennis.
Fylkesmann Knut Storberget utfordret leder av ungdomsrådet, Monica Tveit Berge, i bordtennis. (Foto: Lisbeth B. Huse)

Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.

20 km fra Sogn, 50 km fra Årdal og 230 km fra Elverum; vi er i Innlandets vestlige strøk; Vang kommune i Valdres. Risikabelt å si hva som er vakrest; men det er vakkert i Vang, ordfører Vidar Eltun!

To utvalgte representanter for Vang; ungdomsrådsleder Monica Tveit Berge og lensmann Odd Vidme.

Monica ledet et «gående» møte idag, og viste at Vang investerer stort i skole og barne- og ungdomstiltak. Skole, ungdomsklubb, idrettshall, kulturskole og et godt bibliotek. Møteplasser for befolkning og utenlandske borgere på asylmottak. Det handler om prioritering og raushet. I 20 år har Vang gitt husrom for mange tusen asylsøkere; i dag med vel 150 plasser.

Lensmann Odd (69) har jobba som lensmann siden 1986 og gir seg ikke. Slik brukes et liv for trygghet. Ikke mange i Norge med slik lang lensmannserfaring.

Så kommer vi tilbake til Vang. For å se og høre mer om innovasjon i kontorfellesskapet 1724, musikk på Vinjerock eller nyte fjellverdenen som kommunens vinduer er vendt mot.

Knut Storberget
fylkesmann

Kontaktpersoner