Fra setergrend til reiselivsdestinasjon

På slutten av attenhundretallet var det noen fremtidsrettede budeier som så muligheter til å ta imot gjester på setrene sine på Beitostølen. Dette var den spede starten til det som i dag er en av regionens største reiselivsdestinasjoner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.03.2019

-Fremtiden ligger i fjellet, sa ordfører Melbybråten. Det er viktig å få Beitostølen til å bli en helårsdestinasjon, og det er viktig med et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet. Det merkes løyper både sommer og vinter og det produseres snø om vinteren som lagres gjennom sommeren slik at de har snø til åpningsrennet på langrenn.

Flere av næringsaktørene fikk presentere seg:

Beitostølen helsesportsenter

En viktig årsak til at Beitostølen er det den er i dag, er Erling Stordahl, som på begynnelsen av 1960-tallet startet opp med skitrening for blinde. Dette førte igjen til Ridderrennet som hadde sin første start i 1964. Stordahl fikk også bygget Beitostølen Helsesportsenter, som har 50-årsjubileum neste år.

Beitostølen Helsesportsenter er en re-/habiliteringsinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten som har avtaler med Helse Sør-Øst, Helse Vest og Helse Midt. Det er en non-profitt stiftelse med 125 ansatte. -Alle som har behov for rehabilitering, er i målgruppen. Folk som trenger rehabilitering, kan i dag velge fritt hvor de ønsker å ha denne, og dette gjør at senteret må være synlig og ha gode tilbud, sa direktør Astrid Nyquist. Hvert år får omkring 800 barn, ungdommer og voksne re-/habiliteringsopphold. Rehabiliteringstilbudene dekkes av helseforetakene og er uten kostnad for brukerne

Vyrk - skreddersøm fra gulv til tak

Daglig leder Steinar Lyseng og Irene Goflebakke presenterte Vyrk: Bedriften jobber med overflatebehandling av panel og holder til i et gammelt slakteri. Fabrikken har 11 ansatte og har økt omsetningen fra 14 til 44 millioner på fem år. De er en trendsetter når det gjelder farger på hytter. De har kjøpt opp Trysil Interiørtre. 

2600 senger å fylle hver dag

Reiseliv er verdens raskest voksende næring! Dess mer enn investerer, jo mer blir i Norge, reiseliv kreerer også arbeidsplasser. Atle Hovi var uenig i benevnelsen av reiselivet som "den nye olja" - olje vil vi gå tomme for en dag, men vi vil aldri gå tom for Jotunheimen, sa Hovi. 

-Ingen kommer hit for å sove, de ønsker opplevelser. Vi bygde olabilbane i 2005 som den første i Norge, viktig å være først, det er ingen som husker nr. 2, fortsatte Hovi. -Helårsarbeidsplasser er viktig, og er det viktig å ha arbeidsplasser året rundt.

Det koster ca 30.000 å miste en medarbeider, mister en 30 blir det nesten en million.