Fylkesmannens egne ord - Nord-Fron

Fylkesmann Knut Storberget er full av beundring for de som jobber på Sundheim, her representert ved Anne Kvaalen, Hanne Walquist, Ragnhild Gjesiden og Lill Johansen.
Fylkesmann Knut Storberget er full av beundring for de som jobber på Sundheim, her representert ved Anne Kvaalen, Hanne Walquist, Ragnhild Gjesiden og Lill Johansen. (Foto: Ivar Ødegaard)

Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.

Bra dag idag også. Vi møtte mange hverdagshelter på Vinstra i Nord-Fron. På Sundheim gis omsorg hver dag til eldre og sjuke. De gjør jobben; Anne Kvaalen, Hanne Walquist, Ragnhild Gjesiden og Lill Johansen. De gir selskap til han som følte at det var så stille; omsorg for den som var engstelig om natta og de lindrer smerte for hun som sa det var så vondt. Mye verdiskaping i korridorene på Sundheim.

Sundheim; Stedet som forøvrig er kåret til Norges beste mat- og måltidsskaper. Verdiskaping!

Verdier skaper også Jørgen Eriksen og Ronja Varpestuen. I ungdomsråd og i MOT jobber de intenst for at ungdom i Nord-Fron skal få en god oppvekst i en god skole. De var med oss i hele dag og ga møtet virkelig verdi. Godt at folk lytter. Lærerik verdiskaping.

Kanskje alle disse folka med ordfører Rune Støstad i spissen er grunnen til at det kommer flere til? Nord-Fron, Lillehammer og Skjåk er av de kommuner i Gudbrandsdalen som har vekst i folketallet. Det ble 18 flere i Nord-Fron ifjor. De skal verdiskape.

Se derfor godt på bildet av ordføreren (Nord-Frons inngangsside). Han står der i området hvor de i realiteten ønsker å etablere en ny by. Vi tar et bilde igjen om 10 år, Rune. Verdiskapende, spennende visjoner.

Og ikke minst; dagen starta med studenter på Vinstra som lærer og utøver folkemusikk og dans. Trygve og Ånund; Verdifulle og skapende.

Knut Storberget
fylkesmann

 

Kontaktpersoner