Ny tilskuddsordning for næringsdrivende fastleger

Ny tilskuddsordning "Kompensasjon til næringsdrivende fastleger ved sykefravær knyttet til koronavirus" fordeles fortløpende

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.09.2020

I RNB 2020, Prop. 117 S (2019-2020), ble det bevilget 80 millioner kroner for å kompensere kommunene for merutgifter til dekning av inntektstap for fastleger som håndterer Covid-19. Midlene er fordelt til fylkene etter en fordelingsnøkkel der 50 % er fordelt etter antall fastleger, og 50 % er fordelt etter smittetall. Innlandet har fått tildelt 5 142 000 kroner.

Vi anbefaler at kommunene søker om tilskuddet så fort som mulig. Søknadsbehandling og utbetaling skjer fortløpende.

Målet for ordningen er kompensere kommunene for merutgifter knyttet til å gi fastleger, som ikke har forsikring for sykefravær i arbeidsgiverperioden, praksiskompensasjon på 9 752 kroner per fraværsdag hvis legen under legearbeid er blitt smittet av koronavirus eller som følge av risiko for å ha fått smitte, må ut av jobb og i karantene.

Hvem kan søke?

Kommuner kan søke om tilskuddet. Søknaden skal inneholde en utskrift fra kommunens regnskapssystem som viser regnskapsførte merutgifter til næringsdrivende fastleger som faller innenfor ordningens målgruppe. Kommunene må føre oversikt over de ekstra utgiftene, hvor navn og antall dager per fastlege det søkes kompensasjon for fremkommer. Søknaden undertegnes av rådmannen/ kommunaldirektøren eller den som har signeringsfullmakt.

Tildelingskriterier

Tilskuddsordningen gjelder kun for 2020. Dette er en refusjonsordning uten krav til videre rapportering fra tilskuddsmottaker. Nødvendig dokumentasjon for at utbetaling skal kunne finne sted sendes inn i søknadsbehandlingsfasen.

Tilskuddsberegning

Kommunene skal gi næringsdrivende fastleger som ikke har forsikring for sykefravær i arbeidsgiverperioden en praksiskompensasjon på 9 752 kroner per fraværsdag hvis legen under arbeid er blitt smittet av koronavirus eller som følge av risiko for å ha fått smitte må ut av jobb og i karantene. Kommunene må føre oversikt over disse ekstra utgiftene, hvor navn og antall dager per fastlege det søkes kompensasjon for fremkommer.

Det blir sendt ut brev til alle kommuner.

Det er ikke utarbeidet eget søknadsskjema.

Søknaden sendes på e-post til fminpost@fylkesmannen.no

Spørsmål om søknaden kan rettes til Helene Dypdal, tlf.  61 26 61 04, epost: fmophdy@fylkesmannen.no