Kongelige besøk

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Fylkesmannen har i oppgave å forberede, gjennomføre og evaluere kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Fylkesmannens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Fylkesmannen i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Fylkesmannen bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 

Vis mer


21.02.2020

Kong Harald fyller 83 år i dag

Vi gratulerer med dagen !

16.08.2019

Presseakkreditering til Kronprinsparets fylkestur i Oppland 17. – 19. september

Media som ønsker å dekke deler av eller hele Kronprinsparets fylkestur i de seks kommunene i Nord-Gudbrandsdal i Oppland, bes gi beskjed om dette før mandag 9. september.

20.03.2019

Prinsesse Märtha Louise deltar på Ridderrennet 2019

Prinsesse Märtha Louise deltar i Ridderrennet på Beiotstølen lørdag 30. mars. Ridderrennet arrangeres for 56. gang og er avslutningsarrangementet på Ridderuka som er verdens største i sitt slag.

21.02.2019

Dronninga til Landskappleiken i Vågå

Hennes Majested Dronninga vitjar årets Landskappleik i vågå søndag 30. juni 2019. FolkOrg og Vågå spel-og dansarlag er arrangør av Landskappleiken 2019, og Dronning Sonja vil vere til stades under meisterkonserten.

28.01.2019

Kongeparet kommer til OL-jubileum

Kong Harald og Dronning Sonja kommer til Lillehammer lørdag 16. februar for å markere 25-års jubileet for OL og Paralympics.