Regional støtte til Innlandsuniversitetet

Kampen om Innlandsuniversitetet er ikke over. Nå appellerer både fylkesordføreren og fylkesmannen til NOKUT foran endelig behandling av universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 04.06.2020

Den sakkyndige komitéen til NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har to ganger vendt tommelen ned for Høgskolen i Innlandet (HINN) sitt ønske om å bli universitet, og mener at HINN ikke innfrir kvalifiseringskravene.

Spørsmålet om universitetsakkreditering skal behandles av NOKUT i styremøte neste uke.

Bred regional støtte

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen og fylkesmann Knut Storberget har sendt et felles brev til NOKUTs styrerepresentanter i forkant av styrebehandlingen 10. og 11. juni. Her peker de på at et universitet vil styrke hele Innlandet.

- Det var med skuffelse vi mottok endelig innstilling fra sakkyndig komité. Vi vil derfor benytte anledningen til å understreke den brede regionale støtten Høgskolen i Innlandet har i arbeidet med å bli universitet, og den store betydningen dette kan ha for både fylket og for landet vårt, skriver de.

Høgskolen i Innlandet har over flere år bygget sterke kompetansemiljøer, blant annet støttet av KUF-fondene i Oppland og Hedmark. Attraktive utdanninger har gitt god søking og vekst i antall studenter.

Viktig impuls for utvikling

Fylkesordfører og fylkesrådmann peker på at et universitet vil være en viktig impuls og en forutsetning for å utvikle næringer vi skal leve av i framtida.

- Vi som regionale aktører ønsker å være støttespillere for at dette skal lykkes. Vi opplever at Høgskolen i Innlandet holder et høyt faglig nivå og at vi i Innlandet kan dra ytterligere veksler på en universitetsstatus i vårt arbeid for økt kompetanse. Vi er derfor optimistiske i forkant av styrets behandling, skriver Hagen og Storberget.

De to fylkestoppene tilbyr seg å møte styret til en samtale i forkant av den endelige behandlingen av søknaden til HINN.

For flere kommentarer:

  • Fylkesordfører Even Aleksander Hagen, tlf. 416 44 654
  • Fylkesmann Knut Storberget, tlf. 916 78 178