PRESSEMELDING: Fylkesmannens nye lokaler i Arendal

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har nå besluttet å gå i eksklusive sluttforhandlinger med Arendal eiendom med alternativet «Fløybyen».

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.06.2018

Forhandlingene forventes å være sluttført over ferien. Den endelige kontrakten vil bli forelagt KMD (Kommunal- og moderniseringsdepartementet) for endelig godkjennelse.

Det har vært en omfattende prosess, med faglig bistand fra Statsbygg. I første runde mottok vi 7 indikative tilbud, hvoretter 3 svært gode alternativer ble valgt til en sluttrunde. Vi takker alle tilbydere for svært godt arbeid!

Lokalene er valgt ut etter en samlet vurdering, der det blant annet er lagt særlig vekt på følgende:

  • Ny norm for statlige arbeidsplasser, med maksimum 23 kvm pr arbeidsplass inkludert alle fellesområder.
  • Tilrettelegge for aktivitetsbasert arbeidsplasskonsept, noe som vil gi organisasjonen nødvendig fleksibilitet for omstilling og nye arbeidsmåter.
  • Et attraktivt, moderne og åpent bygg som reflekterer vår ambisjon om å være tilgjengelig for allmenheten og en attraktiv arbeidsplass.
  • Lojalt fulgt politiske vedtak om at nye statlige arbeidsplasser skal bidra til sentrumsutvikling. Vårt valg av nye lokaler på Fløyheia vil bidra til Arendals utvikling av en helt ny bydel i sentrum – «Fløyheia».

Den nye kontrakten innebærer en vesentlig innsparing sammenliknet med dagens samlede kostnader for to kontorbygg.

Forventet innflytting er 3. kvartal 2020. Lokalene er beregnet til å kunne huse cirka 215 arbeidsplasser.