Matproduksjon

Fylkesmannen er pådriver for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Fylkesmannen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge.  

Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


13.09.2019

Lokalmat i undervannsrestauranten Under

Bruker varer fra lokale bønder og sanker selv i nærområdet.

13.09.2019

Mat i sentrum

Lørdag 31. august var torvet i Kristiansand fylt med matvarer fra distriktet, velsmakende retter og gode opplevelser for barn og voksne.

06.02.2019

Lokal mat og urbant landbruk i vinden

Planlegger «Mat i sentrum» på torvet i Kristiansand 31. august.

05.12.2018

Reko-ringer – nå også på Agder

Et 40-talls interesserte møtte på oppstartsmøte for Reko-ringer på Agder.

18.10.2018

Samarbeider om salg av lokalmat på Facebook

Oppstartsmøte for REKO-ringer på Agder 6. november.

15.01.2018

Potet fra Grimstad til topps i Det Norske Måltid

Cerisa delikatessepotet fra Hesnes gartneri vant i kategorien «Årets det grønne – naturell».

03.11.2017

Spesialitet-merket til fire nye matprodukter fra Aust-Agder

To slag kjeks fra Hesnes gartneri & kjøkken og to oster fra Tjamsland ysteri har fått merket Spesialitet Unik smak fra Matmerk.

13.06.2016

Dyreparken i Kristiansand satser på økologisk og lokalprodusert mat

Mange lokale matleverandører til Dyreparken – mer økologisk i Hakkebakkeskogen.

20.11.2015

Sørlandet med eget matmanifest!

Fylkesordførerne og landbruksdirektørene ved Fylkesmannen i begge Agder-fylkene har nå signert et eget matmanifest. Les mer på bloggen "Sørlandet til Grüne Woche".