GSI høsten 2020

Det er klart for høstens vakreste eventyr: GSI-innsamlingen! Det er ikke mye nytt i årets skjema for Grunnskolens Informasjonssystem (GSI), men det er lagt til noen spørsmål om koronasituasjonen og skolebibliotek .

Det blir også mulig å registrere utdanningen til «assistenter», og reelle priser for foreldrebetaling i SFO. I Kulturskoleskjema er det nå også spørsmål om utdanningsbakgrunnen til de som underviser. I voksenopplæringsskjema er det også Korona-relaterte spørsmål.

 

Skolestruktur

Vi er inne i en testperiode nå, og vil anbefaler GSI-ansvarlige om å logge seg inn i GSI for å sjekke at skolestrukturen er riktig. Det gjelder også voksenopplæring. Det er en stor fordel om strukturen er klar til åpningen av GSI. NB! Minner om at alle data som registreres i GSI i testperioden blir slettet før åpningen 21. september.

 

Viktige datoer:

01.09: Testperiode

21.09: Åpning

01.10: Telledato

12.10: Frist for skoler (også friskoler og SMI-skoler)

23.10: Frist for skoleeier

18.12: Publisering av GSI-tall

 

Hjelp til registrering i GSI

På Utdanningsdirektoratets (Udir) side for GSI er det mye god veiledning og hjelpevideoer man kan se for å lære mer. Udir har også utarbeidet nyttig informasjon om Skolestruktur (VoF, NSR, GSI, UBAS) og Gruppestørrelse 2 om lærertetthet (se vedlegg høyre side).


Digitalt møte 17. september kl. 14-15

Dersom man i tillegg skulle ha behov for en overordnet gjennomgang av skjemaene, tilbyr Fylkesmannen et digitalt møte i Teams. Målgruppe her vil være GSI-ansvarlig i kommunene, friskoler og SMI-skole. Her vil vi konsentrere oss om gjennomgang av grunnskoleskjema, og opplæringen vil være på et grunnleggende nivå. Vi planlegger å ta opp møtet, slik at de som ikke har anledning kan se det ved et senere tidspunkt.

 

De som ønsker å delta må sende en e-post til Janne eller Tone (se kontaktinformasjon).