Nå åpnes stien gjennom Presterødkilen

Stien går gjennom sivskogen i naturreservatet.
Stien går gjennom sivskogen i naturreservatet. (Foto: Birgit Brosø)

Søndag 4. november blir det offisiell åpning av turstien gjennom Presterødkilen naturreservat med snorklipping, felles gåtur, grilling av pølser og aktiviteter for barn. Alle er velkommen!

Informasjon om åpningen

Tønsberg kommune og Fylkesmannen i Vestfold inviterer alle til å være med på åpningen som finner sted søndag 4. november kl. 12.00. Frammøte på Træleborgodden ved parkeringsplassen til Nokas. Det blir en høytidelig åpning ved ordfører Petter Berg, felles gåtur, guiding i fugletårnene, natursti og andre aktiviteter for barn.

Oslofjordens Friluftsråd, Turistforeningen og Norsk Ornitologisk forening lager en mini-leir med stands og lavvo, og det blir gratis pølser så langt det rekker. 

Opplev fuglelivet

I to år har det pågått arbeid for å lage en tursti ut i våtmarksområdet, fra Trælbeborg over Vellebekken og til Kilen, og nå er den endelig ferdig.

Presterødkilen naturreservat er et av de to Ramsar-områdene i Tønsberg kommune. Her er et yrende fugleliv, særlig under vår- og høsttrekket.

- Vi håper at enda flere skal bli kjent med våtmarkene og forstå hvor viktige de er for fuglene. Derfor ønsker vi at folk skal få mulighet til å oppleve fuglelivet i reservatet. Uten en sti er sivskogen vanskelig tilgjengelig, sier Lene Berge, seniorrådgiver hos Fylkesmannen.

Sti for fotturer

Stien er bygget av Tønsberg kommune i samarbeid med Fylkesmannen i Vestfold og Statens naturoppsyn (SNO).
- Hensikten med stien er at folk skal få mulighet til å bevege seg ut i reservatet, uten at det skaper store forstyrrelser for fuglene. Derfor har vi laget en smal sti for fotgjengere, sier Lene Berge.

Stien er beregnet for fotturer, og det er ikke tillatt å sykle her. Ridning er heller ikke tillat. Det er lov å ha med hunder, men det er båndtvang i verneområdet hele året. Hunder skal aldri slippes løs langs stien. Det er satt opp skilt som en påminnelse om reglene, og med informasjon om alternative sykkelruter.

Kontaktpersoner