Møter om Trident Juncture

De neste dagene blir det holdt flere informasjonsmøter i Trøndelag om militærøvelsen Trident
Juncture.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.08.2018

Militærøvelsen Trident Juncture er den største NATO-øvelsen i Norge siden den kalde krigen. De mest berørte fylkene er Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Oppland og Hedmark. Det er ventet at rundt 40 000 soldater, ca. 130 fly og ca. 60 fartøyer vil delta på øvelsen. Øvelsen er fra 25.oktober til 7. november, men transportfasen startet allerede nå i august.

 
Sju folkemøter


I perioden 29. august til 6.september har forsvaret lagt opp til sju informasjonsmøter i kommunene i Trøndelag som berøres mest av øvelsen. Fylkesmannen, politiet, statens vegvesen og andre aktører deltar også på informasjonsmøtene. Møtene er åpne for alle.

 
Møtene finner sted:

•             29.08 Rennebu kl. 19.00 Rennebuhallen, kultursalen
•             30.08 Melhus kl. 1800
•             04.09 Oppdal kl. 1630
•             04.09 M-Gauldal kl. 1900
•             05.09 Røros kl. 1700
•             05.09 Holtålen kl. 1900
•             06.09 Orkdal kl. 18.00


Fylkesmannens rolle


I forkant av øvelsen har vi, sammen med andre aktører, arrangert møter med flere av kommunene i fylket. Møtene ble gjennomført for å forberede kommunene på den store aktiviteten som ventes som følge av øvelsen. I disse møtet fikk kommunene blant annet informasjon og innspill fra flere av Fylkesmannens fagavdelinger. Nå i august og september deltar vi på informasjonsmøter.

Vi har også en rolle i forbindelse med mulige erstatningssaker i etterkant av øvelsen. Med så mange kjøretøy og folk som er ventet må man regne med at det vil oppstå skader av ulikt slag. Fylkesmannen har blant annet gjennomført opplæring av representanter til militære skjønnsnemder. Dette for å sikre at eventuelle oppgjør skjer i tråd med gjeldende regelverk.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner