Både Konge og Prinsesse tilstede ved Ski Tour

Hans Majestet Kong Carl XVI Gustaf av Sverige og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil være tilstede under Ski Tour 2020 i Trondheim.

Blikket vendes mot Sverige og Norge når verdenseliten skal konkurrere i Ski Tour 2020. Det svenske og det norske skiforbundet, mest kjent som harde konkurrenter i sporet, arrangerer sammen touren som er et nytt tilskudd i verdenscupen i langrenn.

Ski Tour 2020 er sesongens høydepunkt for langrennsløperne og også kongehusene vil være representert. Kong Carl XVI Gustaf besøker den innledende konkurransen i Östersund 15. februar og ved de avsluttende konkurransedagene i Trondheim 22.-23. februar, vil Kong Carl XVI Gustaf og Prinsesse Astrid, fru Ferner, være tilstede.

- Vi har store forventninger til Ski Tour 2020 og har fått mange positive kommentarer fra omgivelsene nå foran touren. Å få anledning til å ta imot Sveriges konge både til Östersund og Trondheim og Norges Prinsesse Astrid, fru Ferner til Trondheim, er en ære og det setter en ekstra spiss på arrangementet, sier Ola Strömberg, styreleder i Tour 2020 AB, selskapet som er sameid av det svenske og norske skiforbundet.

14.-23. februar blir det skifest i både Sverige og Norge når Ski Tour 2020 gjennomføres for aller første gang. Dette er en ny og unik tour bestående av seks konkurransedager. Touren starter i Östersund, fortsetter i Åre, krysser landegrensen på etappen mellom Storlien og Meråker og avsluttes i Trondheim.

Ski Tour 2020 har en ambisjon om å bidra til en mer bærekraftig skisport. Et av tiltakene for å redusere klimaavtrykket, er obligatorisk togtransport for alle utøvere mellom konkurransestedene. 

- Vi vil være et forbilde for fremtidens arrangører gjennom å fokusere på bærekraft og ta klimasmarte valg gjennom hele touren. Vi vet at Kongen er en stor skientusiast og dessuten har sterkt engasjement for klimaspørsmål, derfor er besøket ekstra hyggelig, sier Ola Strömberg.

Priv. til red

Presse som ønsker å dekke besøket behøver ikke akkreditering. Presseprogram er tilgjengelig til høyre på denne siden. 
Frist for akkreditering til Ski Tour 2020 er utgått. Kontaktinformasjon til presseansvarlig finner du på arrangørens nettside.