Presserom

Kommunikasjonsenheten jobber tett på fylkesmannen og alle våre fagavdelinger. 

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for nyttig bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

I presserommet finner du våre pressemeldinger, ulike invitasjoner og programmer for ulike arrangementer osv. For å få daglige nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider. Vi anbefaler deg å opprette abonnement på nyheter/saker fra våre nettsider.

11.02.2020

Både Konge og Prinsesse tilstede ved Ski Tour

Hans Majestet Kong Carl XVI Gustaf av Sverige og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil være tilstede under Ski Tour 2020 i Trondheim.

06.02.2020

Lahkoe biejjine! Gratulerer med dagen!

Trööndelagen Fylhkenålma sijhtebe gaajhkesidie læhoestidh! Vi hos Fylkesmannen i Trøndelag hilser alle på samenes nasjonaldag!

30.12.2019

Historisk i Trøndelag - nå blir vi større og færre

Onsdag 1. januar våkner to av tre trøndere i en ny kommune. Trøndelag går fra 48 til 38 kommuner. Ikke siden 1960-tallet har Norge sett så mange endringer i kommunekartet, og Trøndelag er blant de fylkene der det skjer mest.

12.11.2019

H.M. Kong Harald til Trondheim

H.M. Kong Harald besøker Trondheim i forbindelse med håndball- EM for menn i januar 2020. Hans Majestet Kongen skal se Norges håndballherrer i det innledende gruppespillet.

25.10.2019

Lovlighetskontroll: Valg av ordfører og varaordfører i Ørland

Valget av Tom Myrvold som ordfører og Ogne Undertun som varaordfører den 3. oktober er gyldig, og blir derfor stående. Fylkesmannen i Trøndelag opphever samtidig Ørland kommunestyres nyvalg av ordfører og varaordfører denne uken.

16.10.2019

Avklaring fra departementet

Klima- og miljødepartementet slår fast at Fylkesmannens tolkning og vurderinger knyttet til motorferdsel i utmark i Lierne kommune er i tråd med lovformålet.

12.10.2019

Takket av assisterende fylkesmann

Denne uka hadde assisterende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen sin siste arbeidsdag. Avslutningen ble markert sammen med nåværende og tidligere kolleger, samt samarbeidspartnere fra et aktivt og spennende yrkesliv.

11.10.2019

Medlem av Europakontoret

Fylkesmannen i Trøndelag er tatt opp som medlem ved Trøndelags Europakontor. Embetet søkte om medlemskap etter ledergruppas studietur til Brussel for kort tid siden.

03.09.2019

Omgjør ikke ATV-vedtak

Fylkesmannen i Trøndelag har i dag sluttbehandlet seks saker der Lierne kommune har åpnet for bruk av ATV i utmark.

04.07.2019

Ny assisterende fylkesmann tilsatt

Øystein Johannessen (57) er tilsatt som ny assisterende fylkesmann hos Fylkesmannen i Trøndelag. Han tiltrer tidlig i oktober måned.

Flere nyheter