Hedret etter redning

Her får Ole Tom Espestøyl overlevert diplom og bronsemedalje fra Carnegies heltefond for sin redningsinnsats. Overrekkelsen sto fylkesmann Frank Jenssen for
Her får Ole Tom Espestøyl overlevert diplom og bronsemedalje fra Carnegies heltefond for sin redningsinnsats. Overrekkelsen sto fylkesmann Frank Jenssen for

Ole Tom Espestøyl fikk i dag overrekt diplom og medalje fra Carnegies Heltefond. Det var fylkesmann Frank Jenssen som sto for overrekkelsen.

Ole Tom Espestøyl fikk i dag heder for sin innsats den 28. januar i år. Da han var på hjem fra jobb denne ettermiddagen så han ei tenåringsjente hoppe fra Sundbrua i Levanger. 
Espestøyl, som til daglig jobber ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på Levanger sykehus, hoppet ut i det kalde vannet og fikk reddet den unge jenta inn på land.

I dag fikk han påskjønnelsen fra Carnegies Heltefond. Fylkesmann Frank Jenssen delte ut diplom og bronsemedalje.

-Egentlig er vi to som burde fått denne medaljen i dag. Det var nemlig en kar til som hoppet ut i vannet litt etter meg. Jeg har forsøkt å finne ut hvem han var, men jeg har ikke klart å finne ut av det, fortalte Espestøyl under seremonien.

Han var både glad og stolt etter å ha fått overlevert diplom og medalje for sin innsats. 

Heltefondet

Carnegies Heltefond i Norge ble opprettet i 1911 som en norsk del av det internasjonale Carnegie Hero Fund. Fondets grunnlegger var Andrew Carnegie som utvandret fra Skottland til USA i 1848. Der etablerte han en rekke jernverk og kontrollerte etter hvert det meste av amerikansk stålindustri.

Fondets formål er å påskjønne heltegjerninger utført i Norge og hvor vedkommende redningsutøver frivillig og med risiko eller fare for eget liv redder andre. I særlig grad er det viktig å fremheve de lokale og uselviske helter som gode eksempler for andre.