Ny ass.fylkesmann på plass

Da er både navneskiltet og assisterende fylkesmann på plass.
Da er både navneskiltet og assisterende fylkesmann på plass. (Foto: Robert Morberg / Fylkesmannen i Trøndelag)

Øystein Johannessen (57) har i dag sin første kontordag som assisterende fylkesmann hos Fylkesmannen i Trøndelag. 

Det var i juli måned det ble kjent at Øystein Johannessen takket ja til tilbudet om jobben som ny assisterende fylkesmann i Trøndelag. I helga skrev han under en kontrakt på en ny leilighet i Namdalseid kommune, og i dag var det klart for første kontordag.

- Jeg ser fram til å ta fatt på oppgavene som venter. Mitt mål er å bidra til at vi i samspill med andre skal løse våre oppgaver på en god måte til det beste for innbyggerne i Trøndelag, sier ass. fylkesmann Øystein Johannessen.

Bakgrunn

Johannessen har en spennende bakgrunn. Han har blant annet jobbet som avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og fylkesutdanningssjef i Nordland fylkeskommune. Han kommer nå fra stillingen som rådmann i Sømna kommune.

Johannessen har i tillegg ledererfaring fra høgskolesektoren og privat sektor. Han er cand.philol. fra Universitetet i Tromsø og har mastergradskurs i utdanningsadministrasjon fra University of New England i Australia.