Ordfører i Malvik åpnet publikums-anlegg i Homla

I fossespruten fra Storfossen i Homla åpnet Ingrid Aune den klopplagte stien med sittegrupper som skal gi folk en enda bedre opplevelse av naturreservatet

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.06.2019

Malviks ordfører Ingrid Aune åpner tilretteleggingen i Homla naturreservat sammen med Gry Tveten Aune og Jan Erik Andersen fra Fylkesmannen i Trøndelag. Foto: Knut Erling Flataker.

Homla naturreservat er et resultat av frivillig vern av skog og er en av de mest verdifulle elvedalene i Trøndelag. Her finnes det norsk regnskog med den trua kystgranskogen og mange sjeldne og trua moser og lav som er avhengig av fossespruten fra fossene. Storfossen, Dølanfossen og Mettifossen er et flott skue og mange drar hit for å kjenne på fossenes kraft.  Stor slitasje på vegetasjon ned til Storfossen gjorde at vi sammen med Malvik kommune, Grunneier Lars Sæbø, Asberg Sigurgeirsson ved Løvetanna Landskap AS og Park og anleggstjenester AS, laget en sti av treklopper og plattinger med sittegrupper med utsikt til fossen. 

Ordføreren trives ved Storfossen. Foto: Gry Tveten Aune.

Natur vernes for å ta vare på mangfoldet i natur og landskap. Samtidig ønsker vi å legge til rette for at folk skal kunne være i og oppleve naturen. «Anlegget ved Storfossen gjør det enklere for turgående å komme ned og se den flotte fossen, samtidig som vi bevarer den trua og verdifulle naturen i reservatet», sier Gry Tveten Aune fra Fylkesmannen.

Mange tok turen til Homla for å bli med på åpningen av tilretteleggingstiltaket den 11. juni. Foto: Knut Erling Flataker.

Nyheten er skrevet og redigert av Beate Sundgård, fmtlbsu@fylkesmannen.no

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.