Klimasats - tildeling av tilskudd i 2018

Miljødirektoratet mottok 355 søknader til tilskuddsordningen "Klimasats – støtte til klimasatsing i kommunene" til søknadsfristen 15. februar 2018. Søknadene hadde et samlet søknadsbeløp på totalt 318 millioner kroner. Rammen for tilskudd i 2018 var 155 millioner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.07.2018

Etter grundig vurdering i Miljødirektoratet, råd fra fylkesmennene og dialog med andre tilskuddsforvaltere besluttet Miljødirektoratet å støtte 233 prosjekter og 21 interkommunale nettverk. Blant disse 233 prosjekter er Trøndelags sine 25 søknader som har fått innvilget midler, samt 1 interkommunalt nettverk. Hele 80% av søknadene i Trøndelag får støtte til sine prosjekter for ca. samlet beløp på 18,3 millioner kroner.

Det har vært positiv utvikling i antall søknader og andel tildelinger i Trøndelag siden tilskuddsordningen ble innført i 2016, se oversikten i diagrammet under.

                       
Det er flere prosjekter som får støtte til innkjøp av elsykler og etablering av ladepunkter til el-biler og el-sykler, samt støtte til klimavennlige bygg (bruk av tre mm)/fossilfrie anleggsplasser. Trondheim kommune får bl.a. midler til å gjennomføre anleggsarbeider på Trondheim Torg som klimavennlig anleggsplass med mest mulig utslippsfrie løsninger for biler og maskiner, Trøndelag Fylkeskommune får midler til bl.a. forprosjekt om lagring av karbon i landbruket og det skal foregå trøndersk klimamesterskap mellom elever i videregående skoler. Dette bare for å nevne noen. For å se alle søknader og tildelingene i alle fylkene følg linken under: http://www.miljokommune.no/Temaoversikt/Klima/Klimasats---stotte-til-klimasatsing-i-kommunene/  

Liste over alle prosjekter og tiltak i Trøndelag som får støtte:

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner