Trøndersk matfestival - et sted nær deg

Smaksopplevelser: Gode trønderske matretter og råvarer får du kjøpt også i år. Husk at aktivitetsoversikten oppdateres i hele juli fram til festivalhelgen 30. juli – 1 august.
Smaksopplevelser: Gode trønderske matretter og råvarer får du kjøpt også i år. Husk at aktivitetsoversikten oppdateres i hele juli fram til festivalhelgen 30. juli – 1 august.

Selv om Trøndersk Matfestival ikke gjennomføres i sin opprinnelige form i Trondheim sentrum, blir det festival også i år. Nå blir det lokale aktiviteter og arrangement over hele Trøndelag første helga i august. Det betyr at festivalen kommer til et sted nær deg.

Trøndersk Matfestival er et av flere trønderske høydepunkter i regionen sommerstid.  Å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum, er ikke aktuelt i år. Løsningen blir å gjennomføre Trøndersk Matfestival lokalt, i hele Trøndelag. Så langt er det mange fysiske arrangement og digitale opplevelser som planlegges helgen 30.juli - 1.august.

- Årets festival kan oppleves mer lokalt i år. Sammen med venner og familie kan folk finne fram til lokalmatopplevelsen og lage sin egen festivalstemning. Vi oppfordrer også vårt publikum til å oppsøke sine lokale arrangement denne helga, vi legger fortløpende ut aktiviteter i kalenderen, sier prosjektleder Brit Melting i en pressemelding på hjemmesiden til Matriket Midt.

Informasjon om alle arrangementene er samlet i aktivitetskalenderen på hjemmesidene til Matriket midt

Det blir salgsboder på torvet i Trondheim i år også, men i mindre skala enn tidligere år. Bryggerifestivalen i sin vanlige form avlyses også, men de lager små arrangement over hele Trøndelag 31. juli som de kaller Bryggerifest. Du finner en oversikt over disse arrangementene i aktivitetskalenderen.

Oppdag nye lokalmatprodusenter 

Trøndersk matfestival er en av de beste salgsarenaene for lokalmatprodusenter i regionen. Når den nå flyttes ut og blir enda mer lokal håper vi enda flere kan oppdage matskatter i eget distrikt.

-Trøndelag har mange gode lokalmatprodusenter og uten ei sterk og kreativ landbruksnæring hadde vi ikke fått til den utviklingen vi ser i dag, sier Liv Gystad, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Hun håper trønderne stiller opp på det som kanskje er regionenes største dugnad for lokal mat og drikke, og blir enda bedre kjent med næring, reiselivet og trøndersk lokalmat.

- Vi hos Fylkesmannen i Trøndelag er imponert over arrangøren OI! Trøndersk mat og drikke, det lokale næringslivet og produsentene som har stått på for at Trøndersk Matfestival også gjennomføres i sommer, til tross for utfordringene med korona, sier Gystad.

Trøndersk Matfestival har vært arrangert i 15 år. Sommeren 2020 er første gang den ikke kommer i sin vanlige utgave, men er blitt desentralisert.

Fakta:

Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival.