Ekstra midler til ekstraordinært tilskudd for å opprettholde hogstaktivitet i 2020

Trøndelag fikk denne uka 2,5 millioner kroner ekstra til midlertidig tilskudd til skogeierne for å opprettholde hogsten i 2020.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.09.2020

Landbruks- og matdepartementet fastsatte 9. juni 2020 en midlertidig forskrift om tilskudd for å opprettholde hogstaktivitet i skogbruket 2020 under Covid-19-utbruddet.  Det ble satt av 50 millioner kr på landsbasis. Det er skogeier som kan søke om tilskuddet.  Fylkesmannen forvalter den nye tilskuddsordningen.

I følge fylkesskogsjef Tor Morten Solem hos Fylkesmannen i Trøndelag legger tilskuddsordningen opp til regionale tilpasninger. 

-Dialogen med tømmerkjøperne i fylket og Landbruksdirektoratet om detaljene i ordningen har vært god. Dette har bidratt til at vi har fått en ordning som treffer behovet i Trøndelag godt, sier Solem.

Trøndelag ble i juni 2020 tildelt en tilskuddsramme på kr 2,4 millioner kr. Denne ble raskt brukt opp og fylket har nå fått tildelt en tilleggsramme på kr 2,5 millioner av Landsbruksdirektoratet.

-Svært gledelig. Ekstratildelingen skjer på bakgrunn av en formålseffektiv bruk av pengene i Trøndelag, sier fylkesskogsjef Tor Morten Solem.

Du kan lese mer om den ekstraordinære tilskuddsordningen på Landbruksdirektoratets sider her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner