Statsforvalteren fikk nytt og kjønnsnøytralt navn 1. januar 2021. Det gamle navnet vårt var Fylkesmannen.

Mat og måltidsglede

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


26.07.2019

Trøndersk matfestival 2019, 1.-3. aug

Vår oppfordring: Kom og opplev Norges fremste lokalmatfestival i Norges mathovedstad, Trondheim.

Nå dekkes det til fest og siste hånd legges på verket for at du skal få en flott opplevelse av det trønderske matmangfoldet.


30.07.2018

Vi bygger Trøndelag med mat

Trønderfrokost i Erkebispegården torsdag 2. august 2018 kl 0900-1030.


19.02.2018

Fagdag for kokker og matprodusenter tirsdag 27.feb 2018

Bli med på en uformell arena hvor kokker og matprodusenter utveklser kunnskap om bruk av unike matspesialiteter fra trønderske produsenter.

 


16.01.2018

Trønderske produkter og reiselivspakker klar for Berlin.

Trøndelag er igjen klare for verdens største matmesse i Berlin, Internationale Grüne Woche (IGW). – sterkere enn noen gang! 7 reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har gode  trønderske reiselivspakker å tilby besøkende.