Ny kommunestatistikk

Fylkesmannen i Trøndelag har publisert en ny kommunestatistikk for 2018. Den kan brukes til analyse og planlegging av kommunale tjenester og til å se utviklingstrekk over tid.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 25.10.2018

Statistikken er tilgjengelig for alle, men det er spesielt kommunene som er målgruppa. Målet med kommunestatistikken er å formidle oppdatert og relevant statistikk som kommunene kan nytte i sitt plan- og budsjettarbeid. 

 Den nye  Kommunestatistikk 2018 finner du her.

Statistikken er innhenta fra offentlige kilder (Kostra). Fylkesmannen vil bruke denne kunnskapen til å få et bredere bilde av forholdene i den enkelte kommune i Trøndelag, og i dialogen med kommunene fremover. Kommunestatistikken 2018 kan lastes ned her; (lenke til siden med Kommunestatistikk). Fylkesmannen i Trøndelag tilbyr også i samarbeid med Trøndelag Fylkeskommune en analyseportal som heter Ressursportal.no. Denne portalen har som formål å bidra til at kommunene og fylkeskommunene tar i bruk faktabasert kunnskap på tvers av mange fagfelt. Her finner du relevant statistikk, analyser, analysemetode, forskning og annen relevant informasjon på ett sted.

Den primære målgruppen er personer som direkte eller indirekte arbeider med kommunal og regional planlegging og styring. Du finner mer informasjon om statisitkk i  ressursportalen.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.