Høring av forvaltningsplaner for Ålnestangen og Tynestangen naturreservat og Vegsetlia naturreservat

Høringsfrist:
10. juni 2020 23.59

Fylkesmannen har utarbeidet utkast til forvaltningsplaner for Ålnestangen og Tynestangen naturreservat og Vegsetlia naturreservat i Snåsa kommune. Forvaltningsplanene er nå ute på høring.

Publisert 22.04.2020

Om naturreservatet

Ålnestangen og Tynestangen ble vernet som naturreservat ved kongelig resolusjon den 14. desember 2018. Naturreservatet dekker et areal på 254 dekar. Formålet med fredningen er å bevare et område som representerer en bestemt type natur i form av kalkgranskog, kalkfuruskog, sørvendte kalkberg kalksumpskog og svartorsump. Området har særlig betydning for biologisk mangfold ved at disse naturtypene er leveområde for sårbare arter.


Vegsetlia ble vernet som naturreservat ved kongelig resolusjon den 14. desember 2018. Naturreservatet dekker et areal på 630 dekar. Formålet med fredningen er å bevare en bestemt type natur i form av rike skoger i låglandet, sørboreal sone, med edellauvskog, blandingsskoger av gran, gammel skog under naturlig dynamikk. Videre er formålet å verne et område som har særlig betydning for biologisk mangfold ved at det er et leveområde for sårbare arter knyttet til disse naturtypene.

Forvaltningsplanene

En forvaltningsplan skal fungere som et praktisk hjelpemiddel for forvaltningsmyndigheten og sikre en enhetlig forvaltning av verneområdet. Formålet er å ivareta verneverdiene på best mulig måte, samtidig som forvaltningsplanen skal beskrive saksbehandlingsrutiner og avklare forholdet til andre interesser i området.

Har du innspill, spørsmål eller kommentarer til forvaltningsplanene? Innspill kan sendes til: Fylkesmannen i Trøndelag, Postboks 2600, 7734 Steinkjer, eller på e-post til fmtlpost@fylkesmannen.no.