Søknad om tillatelse til drift av gjenvinningsstasjoner - Steinkjer og Snåsa

Høringsfrist:
14. juni 2020 23.59

Steinkjer kommune har søkt om tillatelse til drift av gjenvinningsstasjonene på Bratreitøra (Steinkjer) og Semsøra (Snåsa).

Publisert 29.04.2020
Steinkjer kommune har drevet gjenvinningsstasjonen på Bratreitøra (gnr. 706, bnr. 75 i Steinkjer kommune) siden 2004, og gjenvinningsstasjonen på Semsøra (gnr. 14, bnr. 79, fnr. 32 i Snåsa kommune) siden 2009. Gjenvinningsstasjonene mottar ordinært avfall og farlig avfall fra privatkunder. Næringskunder henvises til avfallsanlegget på Tranamarka, ved Steinkjer sentrum.
 
Opplagsplass for avfall krever særskilt tillatelse etter forurensningsloven, og derfor har Fylkesmannen bedt kommunen søke. I en tillatelse settes det vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet grenseverdier til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende.
 
Søknadene (tilgjengelig i menyen til høyre) redegjør for driften av anlegget, og hvordan virksomheten vurderer belastningen på ytre miljø.
 
Vi ber om at eventuelle merknader til søknaden sendes til Fylkesmannen i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer, eller på e-post til fmtlpost@fylkesmannen.no, innen 14. juni 2020.