Nasjonal lesepris til Namsos kommune

Lesesenteret deler årlig ut en nasjonal lesepris til en skole som har fremmet elevenes leseglede. I år gikk prisen til Vesbyen skole i Namsos.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 20.03.2018

Vestbyen skole mottok i dag prisen for leseprosjektet #spreleseglede. Prisen ble utdelt under den nasjonale konferansen for lesing som hvert år blir arrangert av Lesesenteret.

Her er juryens  begrunnelse


Prosjektet #spreleseglede synliggjør et sterkt ønske om å øke lesegleden for alle skolens elever. Det gjøres gjennom tilgjengelighet til et bredt utvalg av bøker, inspirerende bibliotekmiljø, spennende elevoppdrag og kommunikasjon på sosiale medier. I prosjektet har skolebiblioteket fått en synlig og sentral rolle i den pedagogiske virksomheten. Prosjektet tar innover seg at mengde og fritidslesing påvirker elevenes lesemotivasjon og leseferdigheter. #Spreleseglede bygger på viktige prinsipper som elev- og foreldreinvolvering, langsiktighet og tverrfaglig tenkning. Deltakelsen på sosiale medier er en idé som skaper nysgjerrighet og engasjement for lesing utover skolens domene, og den bidrar også positivt til  skolens identitet.

Juryen består av forskere og fagpersoner ved Lesesenteret, Universitetet i Stavanger.

Om Leseprisen


Leseprisen deles ut hvert år av Lesesenteret, Universitetet i Stavanger, til skoler eller barnehager som har gjennomført et særlig godt leseprosjekt. Intensjonen med Leseprisen er å inspirere skoler og barnehager til å satse på lesing. Lesesenteret ønsker også å få fram hvor forskjellige slike satsinger kan være, og å etablere en delingsarena for godt arbeid med lesing. Prisen består av et diplom og et gavekort på bøker på kr 5000.

Namsos kommune de siste årene satset spesielt på lesing og språk. Dette er blant annet finansiert gjennom skjønnsmilder fra Fylkesmannen.

Fylkesmannen gratulerer Vestbyen skole med leseprisen!

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.