Samisk lærerutdanning i Trøndelag

Nord Universitet tilbyr lule- og sørsamisk lærerutdanning, masterstudium grunnskolelærer 1.-7., fra høsten 2018 med studiested Levanger og Bodø.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.02.2018

Det er mangel på lærere med slik samiskkompetanse, så dette er en flott anledning for deg som kan tenke deg læreryrket. 

Fylkesmannen vil i samme anledning minne om ordningen hvor skoler kan bestille samiske veivisere gratis til å informere om samiske samfunnsforhold og kultur: http://samas.no/nb/samiske-veivisere

I skoleåret 2017/2018 er to av de fire veiviserne fra sørsamisk område. Meldal, Åfjord, Strinda og Charlottenlund skoler i Trøndelag får besøk i april 2018.

For grunnopplæringa har Utdanningsdirektoratet i et samarbeid med blant annet Samisk høgskole laget «Gávnos» som er et ressurshefte om samisk innhold i «Kunnskapsløftet». Gávnos skal være en hjelp og en kilde til inspirasjon i det lokale arbeidet med samisk innhold i opplæringen. Heftet tar for seg kompetansemål i norsk, KRL, samfunnsfag, historie, geografi og religion og etikk. Lenke: https://www.udir.no/Upload/larerplaner/veiledning/Gavnos.pdf

Tilskudd til studiepermisjoner

Du kan søke om tilskudd til studiepermisjoner for videreutdanning i samisk som gis for å styrke lærerens kompetanse i samisk språk..
Målet for ordningen er å bidra med finansiering av studiepermisjoner for videreutdanning i samisk til kommuner og fylkeskommuner som har opplæringsforpliktelser i henhold til §§ 6-2 og 6-3 i opplæringsloven. Ordningen gjelder også for grunnskoler og videregående skoler i Trøndelag som er godkjent etter privatskoleloven, og som har godkjente læreplaner i samisk. Tilskudd til studiepermisjoner for videreutdanning i samisk gis for å styrke lærerens kompetanse i samisk språk.

Søknad sendes Fylkesmannen i Trøndelag. Frist 15.mars 2018

Les mer her: https://www.fylkesmannen.no/Trondelag/Tilskudd/Studiepermisjon-for-videreutdanning-i-samisk-2018/

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.