50-åringer i fokus

Ånderdalen nasjonalpark og Vardnesmyra naturreservat fyller 50 år i 2020 og 2019. Naturperlene på Senja skal derfor feires med blant annet en jubileumsbok. Disse fotografene skal bidra med bilder og nå har de vært på kurs.   

Fylkesmannen i Troms og verneområdestyret for Ånderdalen nasjonalpark har startet et fotoprosjekt som skal gå over ett år.

- Vi trenger mange og gode bilder til jubileet. Samtidig ønsker vi å se disse to områdene gjennom et lokalt blikk. Derfor har vi laget fotoworkshop på Sážžá Senja natur- og kultursenter med den profesjonelle fotografen Arnfinn Johnsen, sier Ann-Heidi Johansen hos Fylkesmannen.

Bjørnar Nybrott til venstre og Espen Øvremo diskuterer bilder.

Bjørnar Nybrott til venstre og Espen Øvremo diskuterer bilder.

Mange ville delta

Interessen for fotokurset har vært stor og første helga i juni var 22 fotografer på plass for å fotografere og lære enda mer. I løpet av året blir det turer for kursdeltakerne i områdene med lokale guider.

- Før jubileet planlegger vi utstilling av bildene samtidig med lansering av jubileumsboka, sier Johansen.

Dette er deltakerne på bildet:

Bakerst fra venstre:

Ingve Birkeland (nasjonalparkforvalter), Jørn Ridderseth, Rikki Martin Langnes, Kåre Norum, Jan Inge Karlsen, Olaf Berger, Tommy Stefanussen, Trond Monkvik, Anne-Katrine Borander, Espen Øvremo, Leif Arne Pedersen, Ann-Heidi Johansen (Fylkesmannen i Troms).  

Midterste rekke fra venstre:

Mari-Ann Grønås, Pål Tengesdal, Natalia Nemytova, Karoline Tötterman, Andrè Garcia Bonotto, Asbjørn Andersen, Trude Jensen. 

Foran fra venstre:

Arnfinn Johnsen (fotograf og kursholder), Lise Hay, Sissel Kristofkersen, Astrid Fjose, Ingar Ottemo, Bjørnar Nybrott. 

Les mer om Ånderdalen nasjonalpark  og Vardnesmyra naturreservat.