50-åringer i fokus

Ånderdalen nasjonalpark og Vardnesmyra naturreservat fyller 50 år i 2020 og 2019. Naturperlene på Senja skal derfor feires med blant annet en jubileumsbok. Disse fotografene skal bidra med bilder og nå har de vært på kurs.   

Fylkesmannen i Troms og verneområdestyret for Ånderdalen nasjonalpark har startet et fotoprosjekt som skal gå over ett år.

- Vi trenger mange og gode bilder til jubileet. Samtidig ønsker vi å se disse to områdene gjennom et lokalt blikk. Derfor har vi laget fotoworkshop på Sážžá Senja natur- og kultursenter med den profesjonelle fotografen Arnfinn Johnsen, sier Ann-Heidi Johansen hos Fylkesmannen.

Bjørnar Nybrott til venstre og Espen Øvremo diskuterer bilder.

Mange ville delta

Interessen for fotokurset har vært stor og første helga i juni var 22 fotografer på plass for å fotografere og lære enda mer. I løpet av året blir det turer for kursdeltakerne i områdene med lokale guider.

- Før jubileet planlegger vi utstilling av bildene samtidig med lansering av jubileumsboka, sier Johansen.

Dette er deltakerne på bildet:

Bakerst fra venstre:

Ingve Birkeland (nasjonalparkforvalter), Jørn Ridderseth, Rikki Martin Langnes, Kåre Norum, Jan Inge Karlsen, Olaf Berger, Tommy Stefanussen, Trond Monkvik, Anne-Katrine Borander, Espen Øvremo, Leif Arne Pedersen, Ann-Heidi Johansen (Fylkesmannen i Troms).  

Midterste rekke fra venstre:

Mari-Ann Grønås, Pål Tengesdal, Natalia Nemytova, Karoline Tötterman, Andrè Garcia Bonotto, Asbjørn Andersen, Trude Jensen. 

Foran fra venstre:

Arnfinn Johnsen (fotograf og kursholder), Lise Hay, Sissel Kristofkersen, Astrid Fjose, Ingar Ottemo, Bjørnar Nybrott. 

Les mer om Ånderdalen nasjonalpark  og Vardnesmyra naturreservat.

 

Kontaktpersoner