Flott bildebok om Fruktbygda i Telemark

Bilde av omslaget på boka som viser Ingeborg Lindheim (Lindheim Ølkompani) som plukker frukt.
Bilde av omslaget på boka som viser Ingeborg Lindheim (Lindheim Ølkompani) som plukker frukt.

I 2014 ble Fruktbygda i Midt-Telemark tildelt Den nasjonale kulturlandskapsprisen av daværende landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. Prisen besto av både bilde, blomster og en sjekk på kr 50.000,-. Nå er sjekken investert i en flott bok som vil glede mange.

Boka «Fruktbygda» er helt ny og ble presentert i Akademika bokhandel i Bø 8. des. i 2017. Det er journalistene Christine Baglo og Tone Solberg som har skrevet både om historien og nåtida for de 14 medlemsbedriftene i samvirkeforetaket Fruktbygda.  Tilbyderbedriftene i Fruktbygda er Aarnes Kafeteria, Epleblomsten, Evju Bygdetun, Fruktgarden Nyhus, Galleri Nyhuus og Nyhuus Gard, Gvarv Frukt og Bær, Lerkekåsa Vingård og Galleri, Lindheim Frukt og Lindheim Ølkompani, Norsjø Hotell, Norsk Eplefest, Suigard Dyrud, Taxibussen, Telefrukt, Telemarkskanalen m. M/S Telemarken og Villa Lunde.

I boka får vi hilse på de tidligere generasjonene av viktige epleprodusenter i bygda, vi får et innblikk i historien til medlemsbedriftene og vi får tilgang på spennende oppskrifter. Boka er rikt illustrert med både gamle og nye bilder. Halvor Holtskog i Holtskog Nyhuus Design, er selv en av aktørene i Fruktbygda og har designet boka som er på ca. 170 sider. Han sier selv at «Vi hadde lyst til å gi noe tilbake og dele prispengene med bygda».

Boka «Fruktbygda» er en flott bildebok som virkelig hyller både tidligere generasjoner og dagens aktører innen fruktproduksjon og fruktrelaterte opplevelser i Midt-Telemark. Vi setter stor pris på at Fruktbygda ville dele prisen med alle oss som har en lidenskap for fruktmiljøet i Telemark!

Takk for at dere er så generøse!