Fornyet støtte til arbeidet mot marin forsøpling i Rogaland

Foto: Fylkesmannen i Rogaland
Foto: Fylkesmannen i Rogaland

Stortinget har igjen satt av 70 millioner kroner til tiltak mot marin forsøpling. Nå har Miljødirektoratet vurdert alle de innkomne søknader og fordelt midlene. Det er 5 prosjekter i Rogaland som har mottatt tilskudd, i tillegg til noen nasjonale aktører som vil komme Rogaland til gode.

Vi er glad for at det fremdeles vil være et nær fylkesdekkende arbeid mot marin forsøpling, med de fire friluftsrådene i front. Mange andre organisasjoner, grunneiere, bedrifter og særlig mange privatpersoner gjøre en formidabel innsats for naturen og oss alle, ved å samle søppel.

Du kan lese mer om tildelingen på Miljødirektoratet sine websider.


Korona endre planer for noen

Det er viktig i korona-tiden å følge helsemyndighetenes råd, også når en skal ut i naturen og plukke søppel. Miljødirektoratet har også understreket viktigheten av å sikre at søppel fra havet kan og blir håndtert riktig etter aksjoner. Vi må hindre at marint søppel havne på avveie. Det er forståelse for at noen prosjekter må utsettes noe, men det er viktig å sikre folkehelse og minimere overbelastning på avfallssystemene våre.

Fortsett å registrere dine ryddeaksjoner på Hold Norge Rent

Miljødirektoratet og Fylkesmannen ønsker at alle registrerer sine aktiviteter i kampen mot marin forsøpling i nettportalen til Hold Norge Rent. Her kan vi enkelt hente ut informasjon om steder som har vært ryddet, hva som har vært ryddet og hvem som har deltatt.

Vi ELSKER å høre om rydding!

Det er ingenting som gleder oss mer enn å høre om dine ryddeaksjoner. Send en melding til en av våre kontaktpersoner – du finner dem i høyremargen.

Du kan også send oss tips hvis du finner særlige forurenset steder som du ikke klare å håndtere alene.

Strandryddeuken er utsatt til høsten

Den årlige Strandryddeuken i regi av Hold Norge Rent er utsatt til høsten på grunn av korona-tiden. Vi holder vår egen ryddeaksjon i den forbindelse hvert år, og ser frem til å bidra aktivt igjen til høsten. Hold deg oppdatert på Hold Norge Rent sine nettsider.

Nettverksmøte

Det ble nylig gjennomført et nettverksmøte om marin forsøpling. Det hele digitale møtet ble vellykket og det var flere spennende foredrag om forskning, aktiviteter, finansering og erfaringer. Fylkesmannen i Rogaland håper å kunne arrangere et fysisk møte for aktører i Rogaland mot slutten av året. Send oss gjerne en e-post dersom du ønske å bli invitert når den tiden kommer.

 

Vi ønsker lykke til med innsatsen også i 2020!