AVLYST Vil du bli med og besøke to økologiske gårdsbruk?

Økologisk Norge sin fagdag er avlyst på grunn av utbruddet av koronavirus.

Økologisk Norge inviterer alle som er interessert i økologisk mat og landbruk til en inspirerende dag i Stavanger og omegn fredag 20. mars. Dagen starter med debatt på MS Sandnes der temaet er hvordan man kan styrke økologisk landbruk i Stavanger kommune.

Besøk hos to økologiske gårdsbruk

Deretter går turen til de to produsentene Kolbjørn Anda og Bodil Raustein på Randaberg, som også er inspirasjonsbønder i Landbrukets Økoløft. Kolbjørn Anda driver gården Leikvoll i Randaberg og produserer økologisk melk og storfekjøtt. Kolbjørn samarbeider med Lise Brunborg og Stavanger Ysteri, som også vil være tilstede og fortelle om deres unike samarbeid. Lise Brunborg er utdannet innen meieriteknologi og startet Stavanger Ysteri i 2015. Gjennom samarbeid med Kolbjørn Anda produserer Lise prisbelønte oster, som bestselgeren Fønix.

Bodil Raustein driver Solbakken Gård på Raustein i Randaberg der hun driver med sau, høner og slaktegirs, i tillegg til bær, urter, poteter og grønnsaker. Bodil har drevet andelslandbruk siden 2014.

Foredrag og smaksbiter i drivhuset Alchemilla

Turen avsluttes i drivhuset Alchemilla på Rennesøy, der det vil bli servert økologiske smakebiter fra blant annet Norganic, før vi får et foredrag om hva vi skal spise i framtiden, med utgangspunkt i helse, ernæring og bærekraft, ved Marit Zinocker. Marit er høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole og utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi, og er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, med fokus på helse, matproduksjon og bærekraft.

Dagen foregår stort sett ute, så ta på varme klær! Det settes opp busser i forbindelse med turen, og turen starter og slutter i Stavanger sentrum, ved MS Sandnes.

Arrangementet er gratis og åpnet for alle, men krever påmelding innen 9.mars.

Program

11.00 – 12.00 Debatt på MS Sandnes

12.00 – 13.00 Lunsj på MS Sandnes

13.00 Avreise fra Stavanger og MS Sandnes med buss.

13.00 – 15.30 Besøk hos de to produsentene Kolbjørn Anda og Bodil Raustein i Randaberg. Hos Kolbjørn møter vi Lise Brunborg, som sammen med Kolbjørn vil fortelle om deres samarbeid.

15.30 Avreise Randaberg til Alchemilla, drivhuset på Rennesøy

16.00 – 16.30 Lokale smaksprøver og sosialisering på Alchemilla, drivhuset på Rennesøy

16.30 – 17.15 Hva skal vi spise i framtiden, med utgangspunkt i helse, ernæring og bærekraft
v/ Marit Zinocker, høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole

17.15 Avreise Rennesøy tilbake til MS Sandnes i Stavanger, ankomst MS Sandnes kl. 18.00.

Kontaktpersonar