Kongelige besøk

Kongefamilien gjør en rekke offisielle reiser og besøk både i Norge og i utlandet. Fylkesmannen har i oppgave å forberede, gjennomføre og evaluere kongelige besøk i samråd med Det kongelige hoff. Ansvaret vårt gjelder kongelige reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

En viktig del av oppgaven vår er å legge til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kommer på besøk eller deltar på arrangement. I samråd med hoffet utarbeider vi et medieopplegg for journalister og fotografer. Journalister og redaksjoner som ønsker å dekke det kongelige besøket, må søke om akkreditering. Akkreditering skjer som regel via et digitalt skjema på Fylkesmannens nettsider. Akkrediterte journalister og fotografer får tilgang til egne presseområder.

Noen ganger er det av plassomsyn nødvendig å bruke pressepool eller fotopool. Det vil si at noen få av de akkrediterte får være til stede mot at de deler materialet sitt med andre akkrediterte journalister og redaksjoner. Når vi bruker pool, følger vi Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjoner

Arrangører som ønsker å invitere medlemmer av kongefamilien, blir bedt om å sende invitasjonen til Fylkesmannen i det aktuelle fylket. Dette gjelder arrangement utenfor Oslo. Fylkesmannen bringer invitasjonen videre til hoffet, som saksbehandler invitasjonen. 


Publisert 04.10.2017

Kronprinsen besøker Eurosurf 2017 i helga

PRESSEINFO: Laurdag 7. oktober besøker Kronprinsen Klepp i samband med opninga av Eurosurf på Borestranda. Kronprinsen deltar også under opningsarrangementet i Stavanger konserthus på kveldstid.


Publisert 29.09.2017

Fire rogalendingar klare for Afternoon Tea på Slottet

PRESSEINFO: 17. oktober reiser Eli Brekken (Gjesdal), Egil Thorleif Olsen (Karmøy), Grethe Berit Holmestad (Suldal) og Gaute Erevik (Klepp) til Oslo. Dei er alle inviterte til Afternoon Tea med kongeparet. Men først skal dei få gode råd, tips og ein kaffidrøs hos fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa.


Publisert 09.06.2017

Kronprinsen besøker Klepp 15. juni

PRESSEINFORMASJON: Torsdag 15. juni besøker H.K.H. Kronprinsen Klepp. Først blir det nytt møte i hovudkomiteen for Eurosurf, deretter deltar Kronprinsen under Blått flagg-markeringa ved Friluftshuset på Orre.


Publisert 03.01.2017

Kronprinsen til Haugesund og Klepp

PRESSEINFORMASJON: Torsdag 12. januar besøker H.K.H. Kronprinsen Haugesund og Klepp. I Haugesund deltar Kronprinsen under opninga av Kubator, før han drar vidare til Klepp og møte i hovudkomiteen for europameisterskapen i surfing i 2017 og 2018.


Publisert 10.11.2016

Kronprinsen besøker innovasjonsmiljøet i Stavanger

PRESSEINFORMASJON: Onsdag 16. november besøker H.K.H. Kronprinsen Stavanger. Han skal møta innovasjonsmiljøet i regionen.


Lenker