Matproduksjon

Fylkesmannen er pådriver for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Fylkesmannen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge.  

Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Dyre - Duga - Gårdsis

Dyre - Duga - Gårdsis


12.07.2018

Velkommen til Klimalåven på Markens Grøde i Rakkestad 10. -12. august

Norge kan bli et foregangsland innen klimasmart landbruk. Klimalåven skal være landbrukets samlingspunkt under messa Markens Grøde i Rakkestad 10. - 12.august 2018.


06.02.2017

Kompetansemuligheter hos Nofima

Kompetansenettverkene for lokalmat gir deg matfaglig kunnskap gjennom blant annet kurs og besøksordning. De kan også bidra med å vise vei til andre kompetansemiljøer og mulige offentlige virkemidler basert på ditt behov. I region Øst er det Nofima som har ansvar for nettverket.


03.01.2017

Curtisen nok en gang representert på Grüne Woche

Premkamon Gøts fra Fredrikstad er den heldige læringen fra Østfold som får dra til Berlin og representere Osloregionen i januar 2017. Hun har utdannelse fra Glemmen videregående skole og er 1.-års lærling på Curtisen i Halden.


03.01.2017

Gjeddekaker fra Vansjø til Berlin

Viltkokken Brith Bakken fra Rygge er valgt ut til å være med og representere norske kokker og matprodusenter på Grüne Woche i januar 2017. Brith Bakken tar med seg Østfold-mat, blant annet fiskekaker hun har laget av gjedde fisket i Vansjø.


03.01.2017

Til Berlin med gammel kanal og høye sluser

I januar skal det tyske publikumet bli kjent med hva Haldenkanalen kan by på av mangfoldige aktiviteter og kortreist mat. Regionalpark Haldenkanalen er klare for Internationale Grüne Woche.


03.01.2017

Til Grüne Woche med Bamsrudlåven Gårdsis

Bamsrudlåven er plukket ut til å representere Norge og Osloregionen på verdens største matmesse Grüne Woche i Berlin i januar.  


03.01.2017

Smaalensgås fra Østfold til en av verdens største mat- og landbruksmesser

De unge og engasjerte bøndene bak Smaalensgås fra Østfold er plukket ut til å representere Norge og Osloregionen på Internationale Grüne Woche i Berlin.


11.10.2016

Østfold deltar på Grüne Woche i januar 2017

Matprodusenter, serveringssteder og reiselivsbedrifter fra Østfold skal igjen være med og vise det tyske markedet hva Osloregionen kan by på. Sammen med Oslo, Akershus og Vestfold, samt nedre deler av Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland, deltar Østfold for tredje år på rad på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin.


07.03.2016

B2B Osloregionen

I samarbeid med IGW 2016 Osloregionen har Visit Osloregion, Regional Matkultur og HANEN gleden av å invitere til B2B/Møtebørs. Arrangementet har fokus på kompetanseheving og nettverksbygging, med intensjon om å legge grunnlag for konkrete avtaler mellom mat-/drikkeprodusenter og potensielle kjøpere.


29.02.2016

Gjør som 330 andre produsenter – registrer deg på Lokalmat.no

Vil du vise frem produktene dine til flere innkjøpere? Da kan du registrere din bedrift og dine produkter på Lokalmat.no – helt gratis.


Flere nyheter