Hopp til innhold


Abonner på nyheter fra Fylkesmannen

Nyheter

 • TORSDAG 22.09.2016

  Samordning av innsigelser bør bli fast ordning

  Fylkesmannen mener erfaringene fra forsøket med samordning av statlige innsigelser er gode og anbefaler videreføring som en fast ordning. De aller fleste innsigelser til planer bør kunne løses på regionalt nivå og fylkeskommunen bør innlemmes i ordningen, mener Fylkesmannen i et brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

  [ Les mer ]

 • TORSDAG 22.09.2016

  Engasjerte kommuner på naturmangfoldkurs!

  Fylkesmannens miljøvernavdeling har i løpet av høsten 2016 gjennomført naturmangfoldkurs for halvparten av kommunen i Oppland. Hovedfokuset var på kjennskap til naturverdier i egen kommune, økosystemperspektivet og hvordan hensynet til naturmangfold kan ivaretas i arealplanleggingen.

  [ Les mer ]

 • Øyers ordfører Britt K. Lundgård argumenterer og forklarer.
  ONSDAG 21.09.2016

  -Nøkternhet nødvendig i Lillehammerregionen

  Lillehammer, Øyer og Gausdal har utfordringer å hanskes med. Det fikk de tydelig beskjed om av Fylkesmannen på regionmøtet i dag, 21.09.16. Han tok for seg økonomi, men også kommunenes egne fagfolk presenterte statistikk som viste utfordringer med befolkningsutvikling. 

  [ Les mer ]

 • Fra Øvelse Øyertunnelen
  ONSDAG 21.09.2016

  Stor beredskapsøvelse Gjøvik/Biri

  Fylkesmannen i Oppland, vil sammen med Innlandet politidistrikt, Sykehuset Innlandet og nødetatene gjennomføre en beredskapsøvelse på Biri og Gjøvik den 22. september. Tre steder skal øves, skadested, Sykehuset Innlandet og Gjøvik kommune

  [ Les mer ]

 • God stemning før møtestart for den Dovre-gjengen; Bengt Fasteraune, Oddny Garmo og Geir Arne Hageland.
  TIRSDAG 20.09.2016

  Folkehelsetall og kommunereform utfordrer Nord-Gudbrandsdal

  Anført av alle de seks ordførerne hadde et 40-talls norddalspolitikere og kommunetopper møte med Fylkesmannen 20.09.16. Regionens egne, Hege Lorentzen om folkehelseutfordringer og Bengt Fasteraune om kommunereformen, var de som kom med de tydeligste meningene i forsamlingen.

  [ Les mer ]

Flere nyheter