Tre inn i fremtiden - Økt bruk av tre

Prosjekt «Tre inn i fremtiden» skal motivere til økt bruk av tre i bygg og bidra til økt lokal verdiskaping innenfor treindustri i Nordland. 
Treindustrien, arkitekt- og byggebransjen skal mobiliseres til å satse på innovative utviklingsprosjekter med tre og treprodukter som tema. Prosjektet er finansiert som et spleiselag mellom Fylkesmannen, Innovasjon Norge og Nordland fylkeskommune. Prosjektets første tre år fra 2015-2018, med navn «Økt bruk av tre i Nordland», har fått sin forlengelse til 2021.
Prosjektleder er Stein-Petter Hillestad.


05.03.2019

Fylkeskommunens nye bygg i massivtre

Nordland Fylkeskommune tar klima- og miljøansvar med det nye bygget som skal bygges i massivtre, både med hensyn til energiforbruk, klimagassreduksjon og godt inneklima for de ansatte.

13.02.2019

Kortreiste studentboliger i massivtre

Massivtre-elementene er produsert i Finland, de er forvandlet til studentboliger i Beiarn og er tenkt plassert i Gildeskål.

01.02.2019

Nå får de en sånn skole!

En sånn skole vil vi også ha! Det sa representanter fra Hadsel kommune sist sommer da Fylkesmannens prosjekt Tre inn i fremtiden inviterte til byggeplassbesøk på Hadsel Videregående skole, som bygges i massivtre.

26.10.2018

Blir omsorgsboligene bygget i massivtre?

Prosjektledere og ansvarlige for driften av de planlagte omsorgsboligene i Gildeskål kommune bygger kunnskap om klima- og miljøvennlig massivtre.

16.10.2018

Stokmarknes skole i massivtre

Hadsel kommune inviterer til tilbudskonkurranse om ny ungdomsskole i massivtre.

09.10.2018

Arkitektstudentenes ildpaviljong

Under ledelse av to arkitekter reiste fjorten arkitekstudenter på fem dager en paviljong i tre.

20.08.2018

Gildeskål kommune tar et klima- og miljøansvar

Kommunen bygger svært moderne og attraktive studentboliger i massivtre på Inndyr. Boligene er satt sammen i et 2-etasjes kvadrat med atrium, og det skal bo 2 studenter i hver enhet. Prosjektet er utviklet i samarbeid med Nordland Fylkeskommune. 

09.07.2018

Massivtrefabrikk til Beiarn eller Gildeskål?

Begi AS og Kvanto Bygg AS inviterte i forrige uke representanter for den finske massivtrefabrikken Crosslam Oy til møter og befaringer i kommunene Beiarn og Gildeskål.

09.07.2018

Midlertidige modulbygg i massivtre

Begi AS og Kvanto Bygg AS fra Gildeskål og Beiarn har engasjert arkitekt Sami Rintala til å tegne midlertidige modulbygg i massivtre. Vi skal utvikle og levere bærekraftige byggløsninger med høye miljømål, godt inneklima og lave kostnader, er slagordet til Begi AS.

14.06.2018

"- En sånn skole vil vi også ha!"

Nordland Fylkeskommune bygger Hadsel Videregående skole i massivtre.Hadsel kommune har høye klimamål, de skal være like gode som Fylkeskommunen.Studentboliger i massivtre på Moholt

Studentboliger i massivtre på Moholt (Foto: Stein Petter Hillestad)

Bankgata Flerbrukshall, Bodø

Bankgata Flerbrukshall, Bodø (Foto: Stein-Petter Hillestad)