Bedriftsbesøk til Hopsgården Samvirke

I Hopen utenfor Bodø har familiene Solheim og Wolden gått sammen og startet jordbærproduksjon. Tidligere denne uka fikk vi gleden av å besøke Hopsgården Samvirke og høre mer om oppstarten og planene fremover. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.08.2020

På gårdstunet ble vi ønsket velkommen av Anniken og Tore Solheim, og Børge Wolden, som sammen med Børges kone Linda, har etablert Hopsgården Samvirke. Med et ønske om det gode liv på landet, startet de i fjor med jordbærproduksjon etter table-top-metoden i tunell. Hopsgården Samvirke startet i fjor med produksjon i to tuneller. Jorbærene ble meget godt mottatt av Bodøs befolkning og familiene bestemte seg derfor for å utvide produksjonen i år med ytterligere en tunell. 

image7yqdq.png Det gode liv på landet med både gris og høner hos Hopsgården Samvirke (Foto Ingrid Roaldsen / Fylkesmannen i Nordland)

Kvalitetsjordbær til lokalmarkedet

Årets produksjon foregår i tre tuneller og jordbærene selges fra utsalget på Tverlandet kun timer etter høsting. Med stort fokus på kvalitet står kundene praktisk talt i kø for å kjøpe jordbær. All jordbær selges direkte til kundene, uten mellomledd. Gjennom direktekontakten med kundene mottar de positive tilbakemeldinger som i neste omgang bidrar til økt motiviasjon for å fortsette å utvikle Hopsgården Samvirke. 

imageoso8d.pngJordbær dyrking etter table-top-metoden (Foto: Ingrid Roaldsen / Fylkesmannen i Nordland)

Lokal arbeidskraft

Anniken, Tore og Børge legger ikke skjul på at det kreves stor og variert arbeidsinnsats for å få til dette resultatet. Likevel har de ambisjoner om å utvide bedriften med andre produksjoner og har allerede mange gode ideer. Med økt produksjon, valgte Hopsgården Samvirke i år å engasjere lokal arbeidskraft til å plukke jordbær. 

Vi ønsker lykke til og gleder oss til å følge denne bedriften videre!

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.