Positiv opplevelse av sin første plankonferanse

Plankonferanse - deltaker Lisa-Reneè Skulstad, Grane kommune
Plankonferanse - deltaker Lisa-Reneè Skulstad, Grane kommune

Lisa-Reneè Skulstad (24) var en av 110 påmeldte til plankonferansen. Hun fikk mye nytt og nyttig å ta med tilbake til Grane kommune der hun jobber som arealplanlegger. 

- Konferansen har vært veldig engasjerende og jeg har fått mye god informasjon. Aller mest likte jeg innlegget fra ho som snakket om kommunedelplanen fordi det er en jobb vi skal starte med hos oss snart, men egentlig var alt nyttig. Hele programmet var veldig bra, sier Skulstad som altså har vært på sin første plankonferanse. Hun startet i jobben som arealplanlegger og viltforvalter i Grane kommune i vår. På konferansen har hun møtt flere av de som behandler saker hun jobber med.

Plankonferanse - Bodø

- Det er fint å få et ansikt og ha truffet de man skal forholde seg til blant annet i høringer. Men det har også vært fint å møte folk fra andre kommuner som jobber med samme type saker. Ikke minst har det vært sosialt og hyggelig. I sin utdanning har hun i tillegg til utmarksforvaltning samt natur- og kulturminneoppsyn, også miljøledelse.

På jakt i bæremeisen

24-åringen er født og oppvokst på øya Mindland i Alstahaug kommune. Der har hun vært med på jakt fra hun kunne sitte i bæremeisen hos sin pappa. Det gjorde at hun ble glad i jakt og friluftsliv. Da hun var 16 år tok hun jaktprøven, og koser seg når hun får komme ut i marka. Nå har hun ansvar for viltforvaltningen i Grane og jakter selv når hun kan.

- Det er ikke bare selve jakta som er fin, men like mye naturen, bålkos og det sosiale. Spesielt liker jeg rådyrjakt.

Planlegger i Grane

I jobben i Grane kommune er det tid for rapportering i det hun kaller "sett-elg-skjema", mens det etter jul handler mer om det planlegging. Da skal det jobbes med kommunedelplan.

-  Det fine med en slik jobb er at man får hjelpe til med å få det slik de ønsker seg, sier arelforvalteren. 

Plankonferanse Bodø

Konferansen samlet 110 ansatte i kommuner i hele fylket. Det var Fylkesmannen i Nordland, Nordland Fylkeskommune og Husbanken som står bak den årlige konferansen. I år ble hovedvekten lagt på problemstillinger knyttet til kommuneplanens arealdel. I tillegg ble det tatt opp aktuelle nyheter fra sentrale og regionale myndigheter og tema som mineralforvaltning, vannforvaltning og innsigelser.

Plankonferanse - åpning v/ Øystein Feldberg             Plankonferanse åpning ved Roar Arne Kvitvik

Plankonferanse deltakerne