Et hav av muligheter til å støtte TV-aksjonen

Foto: Jamie Lamb, elusive images.co.uk / Getty Images
Foto: Jamie Lamb, elusive images.co.uk / Getty Images (Foto: Getty Images / WWF)

Årets TV-aksjon går av stabelen den 18. oktober. - I år samler vi inn penger som er øremerket avfallshåndtering for 900 000 personer i Sørøst-Asia. Slik skal det bli mindre plast i havene, sier Torunn S. Hovden, som er Fylkesmannens representant i Nordlands TV-aksjonskomité.

- Fra noen få områder i Sørøst-Asia kommer over én fjerdedel av plasten vi finner i havene. Plasten flytter seg med havstrømmene. Vi trenger derfor å jobbe globalt for å hanskes med problemene, sier Torunn S. Hovden, som til daglig er rådgiver i Klima- og miljøavdelinga hos Fylkesmannen i Nordland.

 

Digitale bøsser

Det kommer ingen bøssebærer til deg i år. Ikke kan du gå rundt med bøsse selv heller – men likevel er det flust med muligheter for å bidra i årets innsamlingsaksjon.

- Enten du er privatperson, eller representerer en eller annen form for organisasjon eller virksomhet, kan du bli digital bøssebærer på blimed.no, forklarer Hovden. - Der kan du samle inn penger i eget nettverk ved bruk at Spleis-tjenesten og pengene går direkte til TV-aksjonen. 

På «bøssesentralen» kan du finne en lokal bøssebærer som du kan gi til! Vi var best på strandrydding og samlet mest plast i 2019. Klarer Nordland å samle inn mest penger også?