Nordland topper lista over strandryddeaksjoner i 2019

Forsøpling i fjæresonen
Forsøpling i fjæresonen (Foto: Mia Husdal / Fylkesmannen i Nordland)

Over 1300 strandryddeaksjoner ble gjennomført i Nordland i 2019. Nordland topper dermed lista over antall ryddeaksjoner i landet. Dette viser Hold Norge Rent sin rydderapport, som nylig ble publisert.

Nordland økte antall strandryddeaksjoner med 50 prosent fra 2018 til 2019.

Over 12000 frivillige ryddere bidro i kampen mot marin forsøpling i Nordland i 2019. De ryddet over 371 tonn marint avfall langs strendene i fylket.

Aldri før har det vært ryddet så mye marint avfall i Nordland. På topp 5-lista over søppel som ble funnet langs Nordlandskysten var plastbiter, tau, drikkeflasker og isopor. 

I Rydderapporten 2019 fra Hold Norge Rent kan du lese mer om resultatene fra Nordland og de andre fylkene, samt lese mer om lokale, nasjonale og internasjonale kampanjer i kampen mot marin forsøpling. 

Bli med på strandrydding i år!

Alle de interkommunale avfallsselskapene i Nordland tilbyr ordninger for håndtering av marint avfall.

Gå inn på hjemmesiden til ditt lokale avfallsselskap for å finne ut hvordan du kan gjennomføre din egen ryddeaksjon, og registrer aksjonen i Rydde slik at du bidrar til den nasjonale oversikten over ryddeaksjoner!

Vårens ryddeaktiviteter har blitt annerledes enn vanlig på grunn av koronasituasjonen, men det er heldigvis fullt mulig å gjennomføre strandrydding på en forsvarlig måte i år også.