Ebolaveileder for helsepersonell

Folkehelseinstituttet har publisert første versjon av Ebolaveilederen for helsepersonell. Den vil bli utvida og oppdatert fortløpande.

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 13.11.2014

Ebolasituasjonen i Vest-Afrika forverres for hver dag som går. Folkehelseinstituttet har nå lagt ut en veileder med opplysninger om varslings- og meldingsrutinar, tiltak når ebola mistenkas på fly, beskyttelsesutstyr i primærhelsetenesta osv. Veilederen finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.

På Folkehelseinstituttets nettsider finner man også blant annet «Rutiner og råd for flyplasser og samarbeidende aktører ved spørsmål om ebolasmittet flypassasjer», «Råd til helsepersonell» og «Råd til andre yrkesgrupper».

Hvis du har vært i Guinea, Sierra Leone eller Liberia og blir syk i løpet av de neste 21 dagene, ring 113 for å få hjelp.»

Norsk innsats er svært viktig i ebolabekjempelsen. Helsedirektoratet jobber på høygir for å få på plass alt som skal til for å sende helsepersonell til Sierra Leone. Du kan lese mer om ebolasituasjonen på Helsedirektoratets nettsider.