Sluttrapport-Det Midtnorske velferdsteknologiprosjektet

I januar 2012 satte ti utvalgte kommuner i Midt-Norge i gang med Det midtnorske velferdsteknologiprosjektet. Prosjektet gikk ut på at kommunene skulle prøve ut eksisterende og tilgjengelig velferdsteknologi i de kommunale pleie- og omsorgstjenestene. Prosjektene ble koordinert av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. I denne rapporten kan du lese om deres erfaringer og hvilke råd vi vil gi til de som skal følge etter.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 20.03.2014

I Møre og Romsdal var det Kristiansund kommune og Sunnmørskommunene Ålesund, Ørskog, Ulstein, herøy og Vanylven som deltok.Kristiansund kommune sitt bidrag inn i det midtnorske velferdsteknologiprosjektet har vært å lage et refleksjonshefte om etikk og juss ved bruk av velferdsteknologi. Last ned og les refleksjonsheftet her.I tillegg ble det produsert en kortfilme; Våke- ikke overvåke», 

Ålesund-regionen har prøvd ut spillteknologi og sporingsteknologi.Det er utarbeidet en veiviser med råd ved bruk av sporing- og lokaliseringsteknologi. Veiviseren har sitt utspring i erfaringene med utprøving av GPS i Ålesund-regionen.