Lokalmat på Idrettsgallaen

I helga arrangeres idrettsgallaen i Hamar, og lokalmat går igjen som en rød tråd på alle arrangementene i forbindelse med Idrettsgallaen. Fylkesmannen har samarbeidet med arrangørene for å synliggjøre de gode råvarene regionen har å by på.

For Fylkesmannen i Hedmark er det viktig å bruke gallaen til å fremme lokal mat og landbruksbasert reiseliv. Det er gledelig at maten som skal presenteres under Idrettsgallaen stammer fra nærområdet.

Hamarregionen Reiseliv (HaRR) og Hamar Olympiske Anlegg (HOA) har hatt et  klart mål om å lage den beste Idrettsgallaen noensinne, og at omverdenen skal sitte igjen med et godt og riktig inntrykk av oss etter at tv-kameraene er slått av, nemlig at vi er Norges beste vertskap. Dette har blant annet innbefattet at vi skal vise fram alle de gode råvarene som regionen har å by på. Lokalmat går igjen som en rød tråd både i selve Idrettsgallaen og i alle tilhørende arrangementer til helga. 
I anbudet til selve Idrettsgallamiddagen var det krav om bruk av lokal mat. Menyen til middagen (se nedenfor) ble levert av totalt 16 matprodusenter i regionen. 

I linken til denne artikkelen kan du høre intervju i Hamarradioen med blant andre Turid Windjusveen Olsen fra Fylkesmannen i Hedmark som forteller om lokalmat på årets Idrettsgallahelga.