Lokalmat

Markedet for lokalmat er voksende og markedstall viser at det omsettes lokalmat for nærmere 5 milliarder totalt i Norge. Målet fra Landbruk- og matdepartementet er 10 milliarder innen 2025. Lokalmat er et satsingsområde for Fylkesmannen og vi ønsker å tilrettelegge for økt produksjon, distribusjon, salg og synlighet av lokale matspesialiteter fra Hedmark.

 

Vi jobber for:

- flere lokalmatprodusenter

- økt matproduksjon gjennom kompetanse, markedstilgang og nettverk

- legge til rette for å koble lokalmat og reiselivsprodusenter

- økt synlighet av lokalmat

05.01.2018

Lokalmat på Idrettsgallaen

I helga arrangeres idrettsgallaen i Hamar, og lokalmat går igjen som en rød tråd på alle arrangementene i forbindelse med Idrettsgallaen. Fylkesmannen har samarbeidet med arrangørene for å synliggjøre de gode råvarene regionen har å by på.


06.10.2017

Fornøyd med lokalmatsatsing

– Innlandet har mykje å vere stolte av. Dei koplar lokalmat og reiseliv og har etablert eit nytt salgs- og  distribusjonskanal på ein glimrande måte, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.


04.10.2017

Dale til Hedmark torsdag

Satsing på bioenergi og lokalmat i Innlandet er tema for landbruks- og matminister Jon Georg Dale sitt besøk.


30.08.2017

Kom til "Midt i matfatet"

Denne nasjonale mat- og landbruksmessen arrangeres for fjerde år på rad. Velkommen til Hamar 15. - 17. september 2017. 


29.08.2017

Fra nettverk til bedrift

Smak av Innlandet SA er nå etablert. Bedriften skal være et salgs- og distribusjonsselskap for alle som driver med lokalmat i Innlandet.


06.11.2015

Enklere å finne produsenter av lokalmat!

Salget av lokalmat er stadig økende. Nå skal det bli enklere for kundene å finne produsentene på nett!