Matproduksjon

Fylkesmannen er pådriver for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Fylkesmannen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge.  

Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


04.07.2018

Mat i sentrum

Torvet i Kristiansand blir omgjort til et stort og innholdrikt marked for lokalmat 1. september.


19.02.2018

MatSmiå 2018 – bli med på lokalmatkurs

Stjernekokken Sven Erik Renaa med fleire vil lære frå seg om foredling og bruk av norske råvarer på Bryne 6.–7. mars.


15.01.2018

Potet fra Grimstad til topps i Det Norske Måltid

Cerisa delikatessepotet fra Hesnes gartneri vant i kategorien «Årets det grønne – naturell».


03.11.2017

Spesialitet-merket til fire nye matprodukter fra Aust-Agder

To slag kjeks fra Hesnes gartneri & kjøkken og to oster fra Tjamsland ysteri har fått merket Spesialitet Unik smak fra Matmerk.


11.07.2017

Det Norske Måltid 2017

For tiende gang skal de beste mat- og drikkeproduktene i Norge kåres – påmeldingsfrist 14. august.


20.01.2017

Mat- og reiselivbedrifter fra Sørlandet til Grüne Woche

Messa foregår i Berlin 20.–29. januar er en av verdens største innen mat og landbruk.


23.06.2016

Serverer lokalmat til kongeparet

Lokale matbedrifter bidrar på folkefest og hageselskap 29. juni.


13.06.2016

Dyreparken i Kristiansand satser på økologisk og lokalprodusert mat

Mange lokale matleverandører til Dyreparken – mer økologisk i Hakkebakkeskogen.


18.02.2016

Regjeringen inviterer til konferansen "Måltidsglede – sunt for alle"

Tre ministre kommer til Stavanger 15. mars for å samle innspill til handlingsplan for kostholdsområdet. 


04.02.2016

Feiret vinneren av Gylne Måltidsøyeblikk i Vest-Agder

Audnedal omsorgsenter fikk inspirasjonsdag med kokk og besøk fra fylkesmann og ordfører.


Flere nyheter