Folk og samfunn

Som innbygger vil du komme i kontakt med Fylkesmannen i ulike situasjoner. På noen områder er Fylkesmannen den første offentlige instansen du møter, på andre områder er Fylkesmannen klageinstans for vedtak som er fattet av andre.


17.09.2018

Endringar i introduksjonslova

Dei varsla endringane i introduksjonslova har nå trådt i kraft. Dei største endringane er knytta til forbod mot ansiktsdekkande plagg i undervisning, retten til introduksjonsprogram blir utvida og kommunane får plikt til å gi opplæring i norsk kultur og norske verdiar i mottak.


27.08.2018

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder får nytt navn

Kongen i statsråd vedtok fredag navnene på de sammenslåtte fylkesmannsembetene fra 1. januar 2019. Vi blir til Fylkesmannen i Agder.


17.08.2018

FILMPREMIERE: Fylkesmannens ungdomsråd med film om retten til et godt og trygt skolemiljø

Filmen har «premiere» under Arendalsuka, under frokostseminaret om psykisk helse i skolen fredag 17. august 2018 på Tyholmen hotell.  Fylkesmann Stein A. Ytterdahl og ungdommer fra Fylkesmannens ungdomsråd vil introdusere filmen. 


22.06.2018

PRESSEMELDING: Fylkesmannens nye lokaler i Arendal

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har nå besluttet å gå i eksklusive sluttforhandlinger med Arendal eiendom med alternativet «Fløybyen».


15.06.2018

Planlegger dere bryllup?

Før dere gifter dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan du søke om prøving av ekteskap digitalt.


11.06.2018

PRESSEINVITASJON: Kronprinsesse Mette Marit besøker Stine Sofies stiftelse, og åpner Kortfilmfestivalen onsdag 13. juni

Husk akkreditering. Se vedlagte program.


06.06.2018

Elektronisk melding om valg av nye forliksrådsmedlemmer og oppnevning av midlertidige stedfortredere

Nå kan kommunen sende digital melding om valg av nye forliksrådsmedlemmer og oppnevning av midlertidige stedfortredere.


06.06.2018

Sørlandet først med likestillingssertifikat

Som først i landet, har 15 virksomheter i Agder gjort seg fortjent til å bli sertifisert som likestillingsbedrift. Vi er stolt over å være blant disse fremtidsrettede bedriftene.


29.05.2018

PRESSEMELDING: Kronprinsesse Mette-Marit starter årets tur med Litteraturtoget i Kristiansand, 6. juni.

Der skal hun besøke sin gamle ungdomsskole Fiskå, før ferden går videre til Marnardal stasjon med "åpent tog". Dagen avsluttes med en litterær festkveld med Dag Solstad i Buen i Mandal, før Litteraturtoget drar videre til Rogaland.


04.05.2018

PRESSEMELDING: Kronprinsparet på Strandrydding i Risør 9. mai

I forlengelse av sin deltagelse på markeringen av Konvoibyens 50-årsjubileum den 8. mai, vil Kronprinsparet delta på Strandrydding onsdag 9. mai.


Flere nyheter Få nyhetsvarsel